Cercle wint op een diefje na own-goal Colpaert

Caroline Tonnelier en Dirk Pieters
| 55 reacties

De Bosuil was helemaal volgelopen voor de topper tegen Cercle Brugge. Na twee puntendelingen op rij was het hoog tijd om nog eens te winnen. Al had ook Cercle na nul op negen de zege broodnodig.

Aan sfeer geen gebrek: de volgelopen Bosuil deed denken aan de hoogdagen van Antwerp. Een uur voor de wedstrijd waren al heel wat supporters op post.

Bosuil muisstil op slag van rust

Al in de openingsminuten kregen beide teams een mogelijkheid, maar de afwerking was telkens te zwak.  De thuisploeg nam het initiatief, maar verder dan enkele corners kwam het niet in het openingskwartier.

De wedstrijd bleef goed over en weer gaan, maar in de zone van de waarheid liep het telkens vast. Er vielen amper kansen te noteren tot één minuut voor rust toen uit het niets Colpaert de 0-1 in eigen doel op het bord kopte. Een domper van formaat voor de Antwerp-fans en de Bosuil werd muisstil.

Wereldpartij Van Damme

De thuisploeg begon furieus aan de tweede helft met twee kansen voor Binst, maar een doelpunt kwam er niet. Ook Limbombe kreeg twee schietkansen, maar telkens schudde de bezoekende doelman uitstekende reddingen uit de mouwen.

Het bleef bovendien opletten voor de tegenprikken van Cercle, maar Kudimbana keek werkloos toe. Aan de overkant keepte Van Damme een wereldpartij.

Hij pakte nog net de bal van de ingevallen Dequevi. De 14.000 fans zetten zich er nog één keer achter, maar de bal wilde er niet in voor Antwerp. Een knal op de paal was de laatste actie, en zo won de vereniging op een diefje de topper.