Duurste Gent-aankoop ooit niet tevreden met start: "Maar wil niet te lang op de bank blijven"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Gent
| 14 reacties
Duurste Gent-aankoop ooit niet tevreden met start: "Maar wil niet te lang op de bank blijven"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

KAA Gent haalde hem voor een bedrag van om en bij de 2 miljoen euro én met hoge verwachtingen naar België, maar voorlopig kon Erik Johansson nog niet bepaald overtuigen. Daar is de Zweed zich ook zelf van bewust. “Ik heb er begrip voor dat ik niet in de ploeg sta”, klinkt het eerlijk.

In augustus verscheen Johansson nog enkele keren aan de aftrap bij de Buffalo’s, maar daarna verdween hij mede door een blessure naar het achterplan. Overtuigen deed hij nog niet. “België heeft de beste Johansson nog niet gezien”, vertelt de Zweed aan Voetbalkrant.com.

"Ik begrijp Hein Vanhaezebrouck" - Erik Johansson

Daar komt nog eens bij dat Gent erg sterk presteert in de competitie én op het Europese toneel. “De ploeg doet het prima, dus ik begrijp de coach. Het spreekt voor zich dat hij nu niet meteen iets zal aanpassen. Al zeker niet in het verdedigende compartiment.”

“Maar tegelijkertijd besef ik natuurlijk ook wel dat ik niet té lang op de bank mag blijven zitten. Ik heb geen last meer aan de knie en ben opnieuw 100% fit. Ik doe mijn uiterste op training en hoop binnenkort opnieuw in de ploeg te staan.”

Na de wedstrijd tegen Sporting Charleroi volgt er een interlandbreak, misschien goed meegenomen voor Johansson. Hij neemt het met Zweden op tegen Denemarken, met als inzet een ticket voor het EK in Frankrijk.

"Wedstrijdritme opdoen bij Zweden"

Erik Johansson

“Ik kijk erg uit naar die interlandbreak. Het zal me deugd doen om even terug te keren naar Zweden. Voorts hoop ik om in actie te komen bij de nationale ploeg, en op die manier wat wedstrijdritme op te doen.”

“Het worden alvast twee wedstrijden op het scherp van de snee, want het is een duel tussen twee rivalen. Ik hoop écht dat we ons plaatsen voor het EK. Dat we op Ibrahimovic rekenen? Dat lijkt me duidelijk, ja.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties