Top&Flop Hallo K3: Dutoit, Oostende en nog veel meer toppers dit weekend

Hallo K3: Dutoit, Oostende en nog veel meer toppers dit weekend
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend met een centraal thema. Al dan niet met luchtballonnen.

Door Aernout Van Lindt

TOP

Kustboys

Onze eerste K van het weekend komt van aan het Zeetje. Niet dat KV Oostende zo’n heerlijke partij speelde, maar het was wel weer Couckenbak.

Door de resultaten in de andere wedstrijden op zondag hing er zelfs een herfsttitel aan vast. Daar heb je natuurlijk niets aan, maar als vertrouwensboost kan het natuurlijk wel tellen voor de Kustboys. En nu bevestigen!

Kuise klassieker

K2 vinden we op zondagnamiddag. De fans van Standard waren in hun nopjes tijdens en na de overwinning tegen grote rivaal Anderlecht. Maar vooral: het bleef proper.

Er was een tifo, er waren spandoeken, er werd gezongen en gefloten, maar op geen enkel moment gingen de Rouches over de schreef.

Knallende keeper kopt

En om K3 helemaal vol te maken sluiten we onze Top-sectie af met ene Dutoit. De goalie van STVV keepte alweer een puike match en is globaal genomen een van de betrouwbaarste sluitstukken in de Belgische competitie.

Tegen Lokeren deed hij echter wat we normaal gezien alleen de Proto’s of Bolats in deze wereld zien doen: meegaan op een corner en vervolgens fluks – zij het in de kluts – de 1-1 tegen de touwen knikken.

FLOP

OHL speelt (sinter)Klaasje

Klaasje Meijer. Als u het ooit op een quiz als vraag krijgt hoe de nieuwe blonde van K3 heet: bij deze graag gedaan. Aan het zeetje was het OHL dat echter voor Sinterklaasje speelde.

Nog voor de 1-0 had Oostende al twee kansen gekregen dankzij de verdedigers van Leuven, via geblunder van Reynaud en Riou werd het uiteindelijk makkelijk 3-0 voor Oostende.

KV Mechelen: gedaan met H(os)anne!

Kelly Cobbaut. Als u het ooit op een quiz als vraagt krijgt hoe de allereerste blonde van K3 heette? Nog voor Kathleen was deze Mechelse schone namelijk actief bij 'Mascara', de voorloper van. 

Maar met Hanne Verbruggen zit er nu alsnog een Mechelse in K3. Het doet wijmelend terugdenken aan de goede oude tijd Achter de Kazerne, toen Mechelen nog titels pakte en met veel grinta speelde. De fans maken zich nu duidelijk zorgen.

Ontspoorde treinen door bommetjes: de ramp van Kontich

Marthe De Pillecijn. Als u ooit als quizvraag ... , u weet het wel. Laat deze jonge deerne nu net uit Kontich komen, waar ooit een enorme treinramp gebeurde. 

En bommetjes stuurden afgelopen weekend toch wat plannen in de war. Bij Zulte Waregem zorgde een onverlaat met een bommetje voor concentratieverlies, bij Genk waren de anti-Vossenbommetjes enkel goed om de spits van blauw-zwart aan het scoren te krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties