Turkse bondscoach schaamt zich voor eigen fans die 'Allah Akbar' riepen

Turkse bondscoach schaamt zich voor eigen fans die 'Allah Akbar' riepen
Foto: © photonews

Fatih Terim, de Turkse bondscoach, heeft de acties van de eigen fans zwaar veroordeeld. Die lieten zich gisteren van hun kleinste kant zien tijdens de minuut stilte voor de wedstrijd tegen Griekenland. De Turkse supporters floten doorheen die minuut...

Het teken van respect voor de 129 doden tijdens de aanslagen in Parijs werd verstoord door fluitconcerten en gezangen van de Turkse aanhang, die 'Allah Akbar' riepen. "Zo zouden we onszelf niet mogen afschilderen", zei Terim aan TV8. "We zullen het moeilijk hebben om dit uit te leggen aan de rest van de wereld."

Allah Akbar betekent ‘God is de grootste’ en wordt vaak gezegd om te bevestigen dat Allah groter is (dan goden van andere religies). Naar om te weten is dat ook de terroristen bij de aanslagen in Parijs dit schreeuwden.

Boegeroep tijdens Griekse hymne

Terim was ook niet blij met het boegeroep tijdens de Griekse hymne. "Waar komt dat weer van? We zijn beter dan dit. Als dit bij ons was gebeurd, zouden we ook ongerust zijn. Als we niet meer handelen zoals vandaag kunnen we misschien voorkomen dat sport wordt opgeofferd voor terrorisme."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties