AA Gent én Anderlecht dienen klacht in omdat fans niet naar Frankrijk mogen, Vanden Stock is 'solidair' en blijft ook thuis

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
AA Gent én Anderlecht dienen klacht in omdat fans niet naar Frankrijk mogen, Vanden Stock is 'solidair' en blijft ook thuis
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters van KAA Gent mogen niet afreizen naar Frankrijk om de Champions Leaguewedstrijd tussen Lyon en Gent bij te wonen. Dat vinden ze bij de landskampioen ontzettend jammer en daarom zal er ook een klacht worden ingediend.

"We hebben een heel uitdrukkelijke brief gekregen van de Franse overheid. Het is geen aanbeveling, maar echt een waarschuwing. Enkel het bestuur van de club is welkom. Als er toch supporters naar Lyon afzakken, lopen ze het risico opgepakt te worden en eventueel zelfs gerechtelijk vervolgd”, aldus voorzitter Ivan De Witte aan Sporza.

"Ik leef echt mee met de bijna 3.000 supporters die zouden afreizen, maar toch zeg ik: ga niet. Het zou wel eens een heel slecht avontuur kunnen worden. Er heerst een angstpsychose in Frankrijk. De Fransen willen hun politie nu op andere dingen inzetten dan de veiligheid rond een voetbalmatch."

"Dit kan de match zeker beïnvloeden"

Ivan De Witte

Maar Gent zal het hier niet bij laten... "Ik begrijp dat, maar het blijft bijzonder jammer. Ik heb er toch heel veel bedenkingen bij. Voor de supporters en op sportief niveau is dit zeer jammer. Dit kan de match zeker beïnvloeden.”

"Wij gaan daarom klacht indienen bij de UEFA. Anderlecht heeft dat ook gedaan trouwens. Ik besef dat dit concreet weinig zal veranderen, maar we doen dit om onze supporters te steunen. Dit is een statement."

Ook Anderlecht dient klacht in

Anderlecht liet op zijn officiële webstek weten dat het, net als Gent, klacht heeft ingediend bij de UEFA. Voorzitter Roger Vanden Stock gaat zelfs nog een stapje verder. In een open brief liet hij weten dat hij eveneens niet zal afreizen naar Monaco. Vanden Stock wil op die manier solidair zijn met de supporters van zijn club.

De volledige open brief kan je hier lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties