"Westerlo en OH Leuven gaan zich moeten versterken, want anders..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
"Westerlo en OH Leuven gaan zich moeten versterken, want anders..."
Foto: © photonews

OH Leuven krijgt vanavond het bezoek van KVC Westerlo. Beide teams bengelen helemaal onderaan in de Jupiler Pro League en doen er dus best alles aan om daar zo snel mogelijk weg te komen. Maar gaat dat ook lukken? Wij vroegen het aan onze huisanalist Hernan Losada.

Hernan, wie beschikt volgens jou over de beste selectie en misschien nog belangrijker… Welke club heeft de beste coach? Westerlo of OH Leuven?

“OH Leuven heeft een betere kern en beter spelersmateriaal met het oog op die degradatiestrijd. Als ik de coaches tegen elkaar moet afwegen, dan stel ik vast dat Emilio Ferrera toch iets meer ervaring heeft dan Bob Peeters. Dat kan mogelijk de doorslag geven.”

"De strijd is nog lang niet gestreden"

Hernan Losada

Zijn er nog andere ploegen die moeten vrezen voor degradatie of gaat het enkel tussen OH Leuven en Westerlo gaan?

“Het is niet zeker dat enkel deze twee teams onder elkaar zullen uitmaken wie gaat degraderen. Er bengelen nog enkele andere ploegen net boven de vijftiende en zestiende plaats. Dus de strijd is nog lang niet gestreden.”

“Volgens mij gaan ze zich toch moeten versterken in januari. Met de huidige selectie wordt het anders sowieso knokken tot de laatste speeldag.”

"Het was ooit anders"

Hernan Losada

Maar… Is er nog hoop voor OH Leuven en Westerlo?

“Er is zeker en vast nog hoop voor beiden. Vroeger telde de laatste soms maar vijf punten na vijftien speeldagen. Dat is nu anders. Iedereen kon al punten sprokkelen. Als Westerlo en OHL een reeksje kunnen neerzetten, is er nog heel wat mogelijk."

“En zo’n reeksje, dat hoeft zelfs maar uit twee opeenvolgende zeges te bestaan. Dat kan al genoeg zijn om een sprong te maken in het klassement.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties