Technisch superieur OHL stuurt degradatieconcurrent Westerlo van het kastje naar de muur

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Leuven
| 10 reacties
Technisch superieur OHL stuurt degradatieconcurrent Westerlo van het kastje naar de muur
Foto: © photonews

OH Leuven heeft in de degradatieclash met Westerlo een prestatie afgeleverd om U tegen te zeggen. De thuisploeg toonde zich op alle vlakken heer en meester. De ruime 5-1-score was na afloop niet eens overdreven.

Wie een gesloten steekspel verwachtte aan Den Dreef, had het mis. OH Leuven greep KVC Westerlo meteen bij de keel. En hield de Kemphanen 45 minuten niet meer los.

4 op 5 tegen Westerlo

Uitblinkers? Te veel om op te noemen. Leandro Trossard, Jordan Remacle en Yohan Croizet tikten de Westelse achterhoede helemaal tureluurs. Jovan Kostovski deed de rest.

Croizet benutte een zee van ruimte en kapte zich vrij zoals Cristiano Ronaldo in zijn beste dagen. Zijn voorzet en de afwerking van Kostovski waren uit het boekje.

Bostock doet niet onder

Westerlo en Kostovski. Dat zijn twee handen op een buik. De Macedoniër legde er in de heenmatch al twee binnen en wilde dat kunstje overdoen. Pieter-Jan Monteyne leverde zijn derde assist van het seizoen af. Kostovski knikte zijn vijfde in totaal tegen de touwen.

De Leuvense power bleef aanhouden. Grootse afspraken mist showman John Bostock niet. Mister Panenka is van alle markten thuis en poeierde de 3-0 met een héérlijke schuiver in doel.

Strijd om de mooiste

De Kempenaars trokken na de pauze voorzichtig naar voren en betaalden dat cash. Remacle maakte de concurrentie om de mooiste treffer van de avond nog wat groter. Met een weergaloze lob vloerde hij Koen Van Langendonck.

Emilio Ferrera genoot zichtbaar. Croizet en Remacle lieten uitgelezen kansen op de forfaitscore liggen. Het publiek zette dan al lang de wave in, de bezoekers deden ondanks de afstraffing doodleuk mee.

Wedstrijd gedaan, het doelpuntenfestival niet. Filip Daems knalde de eerredder vanop de stip droog in doel. Aan de overkant kon Trossard op het scorebord niet ontbreken: 5-1.

OH Leuven klimt dankzij deze belangrijke driepunter wat dichter bij nummer 14 Moeskroen-Péruwelz. Voor Bob Peeters worden het nog barre weken tot aan de winterstop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties