Euforie want Hulk is er niet bij, maar deze Zenit-speler is nóg gevaarlijker dan de Braziliaanse bonk

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Euforie want Hulk is er niet bij, maar deze Zenit-speler is nóg gevaarlijker dan de Braziliaanse bonk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

“Zonder Hulk hebben we 60 procent kans om door te gaan”, aldus Gent-voorzitter Ivan De Witte. De Buffalo's wrijven zich in de handen bij afwezigheid van de Braziliaanse bonk. Maar hoe cruciaal was de aanvaller, in de heenmatch goed voor twee assists, in de foutloze 15 op 15.

Zenit trof 12 keer raak in de voorbije 5 matchen. Met 3 goals en 3 assists had Hulk een voet in de helft van de Russische goals. Indrukwekkende cijfers voor de Goddelijke Kanarie.

Maar daar houdt het gevaar niet op. Met Artem Dzyuba heeft Zenit een sluipschutter pur sang in huis. De 27-jarige goalgetter trof in eigen land al 8 keer raak. In de CL 5 keer. Enkel Cristiano Ronaldo doet op het kampioenenbal beter.

Dzyuba leverde verder 2 beslissende passes af en was dus nóg belangrijker dan Hulk. Bovendien scoorde hij 3 keer de 1e treffer voor zijn team. De Belgische landskampioen weet dus wie extra in de gaten te houden.

Verder mag Gent ook Oleg Shatov (25) niet uit het oog verliezen. Met 3 assists en 2 doelpunten doet de middenvelder nauwelijks onder voor Dzyuba en Hulk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties