De valkuilen die Anderlecht deze keer moet vermijden: onderschat Qarabag niet!

De valkuilen die Anderlecht deze keer moet vermijden: onderschat Qarabag niet!
Foto: © SC

De nederlaag in Qarabag was de pijnlijkste van het seizoen tot nu toe voor Anderlecht. Pijnlijker dan de bekeruitschakeling in Kortrijk. Hoe moeten ze vermijden dat de Azerbeidzjanen hun deze keer de kwalificatie voor de volgende ronde kosten?

Besnik Hasi zal zijn ploeg op scherp gezet hebben en de nederlaag in de heenmatch verschillende keren aangehaald hebben. Als er punten verloren worden, zal de kritiek vlammend scherp zijn. Daarom enkele tips...

1. Begin er direct aan

In de heenwedstrijd duurde het bijna een uur voor Anderlecht zijn spel begon te spelen. Deze keer moeten ze de bezoekers vanaf minuut 1 bij de keel grijpen, zonder pardon. Zo snel mogelijk de schaapjes op het droge trekken. 

2. Over-mijn-lijk-mentaliteit

U mag er zeker van zijn dat Qarabag met dezelfde mentaliteit aan de aftrap zal staan donderdagavond. De mentaliteit, dit seizoen al een paar keer het probleem, moet top zijn. In die optiek is het ontbreken van Steven Defour wel een handicap. Jongens als Dendoncker, Kara en Deschacht zullen het voortouw moeten nemen. 

3. Okaka moet voetballen, niet boksen

Onze huisanalist haalde het al aan: Stefano Okaka moet zich meer bezighouden met het spel dan in duel te gaan met zijn directe tegenstander. Dat leidt enkel tot frustratie. Hij moet een rustpunt zijn vooraan, maar dat is hij de voorbije weken niet geweest.

4. Tielemans moet zich tonen

Bij afwezigheid van Defour ligt er meer druk bij Youri Tielemans. We schreven het gisteren al: het mag eens wat meer zijn Youri. Dat mag hij vandaag tonen.

5. Hou iemand op de linkerflank

Wij zouden Hasi de raad geven om Praet op links te zetten. We hebben nu al gezien dat het geen zin heeft om Suarez daar te zetten, want na vijf minuten staat hij ook centraal en is de linkerflank onbemand. Praet speelt ook liever centraal, maar kan zich meer aan de tactische instructies houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties