Kara over echo KV Oostende, de belangrijkste match ooit en zijn eerste goal

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 1 reacties
Kara over echo KV Oostende, de belangrijkste match ooit en zijn eerste goal
Foto: © photonews

Bij afwezigheid van Steven Defour wil Kara Mbodj tegen Qarabag de rol van Brusselse patron overnemen. En die leidersrol is gesneden koek voor de centrale verdediger.

Kara acteert al enkele weken op een bijzonder hoog niveau. Ook tegen Racing Genk hield hij alles wat zijn pad kruiste tegen. Een groot contrast met zijn debuut in de verloren competitiematch bij KV Oostende.

"Iedereen refereert telkens maar weer naar die wedstrijd in Oostende", kan Kara er nu wel om lachen. "Dat was een slechte indruk van mij. Maar ik probeer op dat moment gewoon verder te gaan."

Met Senegal vocht ik al even cruciale duels uit. In clubverband nog niet

Kara Mbodj

Dat lukte bijzonder goed. Ook in de Europa League. Speelt de mandekker tegen Qarabag zijn belangrijkste match uit zijn carrière? "Met Senegal vocht ik al even cruciale duels uit. Maar in clubverband is dit hoe dan ook de belangrijkste confrontatie."

Achterin is hij de rots in de branding. In aanvallend opzicht heeft hij zijn kopbalsterkte nog niet kunnen benutten. "Vorig jaar scoorde ik drie keer bij Genk, hier nog niet. Maar ik verkies toch om in de verdediging uit te blinken boven mijn doelpunt mee te pikken", besluit Kara.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties