'Fellaini en Lukaku zullen in de basis starten op EK'

'Fellaini en Lukaku zullen in de basis starten op EK'
Foto: © SC

Het EK is natuurlijk nog bijzonder ver weg, maar de loting van aanstaande zaterdag maakt alvast de tongen los. En ook de UEFA zelf maakt alvast een aantal voorspellingen. Zo gaven ze ook de vermoedelijke basiself vrij van alle landen.

Van de 24 landen maakten ze een voorspelling van hoe ze aan de aftrap zullen komen op het EK. En ook van de Rode Duivels is er dus een vermoedelijke startopstelling.

Met daarbij toch twee verrassingen: Marouane Fellaini zal er volgens de UEFA op het middenveld wel degelijk bijlopen, met Hazard en De Bruyne eerder op de flanken dan centraal. Zoals België richting EK en op het WK vooral speelde, want de laatste matchen verkoos Wilmots KDB op de 10.

Met Benteke, Origi en rijzende ster Depoitre heeft Wilmots veel keuzes -

UEFA

"Dries Mertens zou op het middenveld kunnen aansluiten", klinkt het ook bij de UEFA voorzichtig. Hij erin, Fellaini eruit is de andere mogelijkheid inderdaad. In de spits kiest de Europese voetbalbond voor Lukaku.

"Al kiest Wilmots zijn centrale aanvaller in functie van de tegenstander. Met Benteke, Origi en de rijzende ster Depoitre van AA Gent heeft hij verschillende opties."

De 11 volgens de UEFA (4-2-3-1):

Courtois; Alderweireld, Kompany, Lombaerts, Vertonghen; Nainggolan, Witsel; De Bruyne, Fellaini, Hazard; Lukaku.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties