De straffe CL van AA Gent in cijfers: Kums, Milicevic en Neto bij absolute top

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De straffe CL van AA Gent in cijfers: Kums, Milicevic en Neto bij absolute top
Foto: © photonews

AA Gent maakte indruk in de Champions League. Op alle vlakken: het voetbal, de inzet, de supporters... Gent moet het vooral van het collectief hebben, maar de individuele prestaties mogen er ook zijn.

Verschillende spelers van de Belgische landskampioen prijken bovenaan in een aantal lijsten. Dat Sven Kums een van die namen is, zal u ongetwijfeld niet verbazen. Hij vond 367 keer een ploegmaat: slechts acht spelers gaven meer (goede) passen in de groepsfase. Thiago Motta is met 538 stuks overigens met voorsprong de aanvoerder van deze rangschikking. 

Dat is echter niet alles: hij staat ook op de zevende plaats in de lijst van spelers die de meeste afstand aflegden. Een andere Buffalo liep echter nog meer: Renato Neto zit met meer dan 68 kilometer in de top-drie, twee kilometer mere dan Kums. 

Milicevic voert ranglijst aan

Nog een speler die zich erg actief toonde, was Milicevic. Hij liet zich vooral opmerken met heel wat voorzetten, en haalde een goed gemiddelde. Van zijn 49 pogingen, goed voor een tweede plaats achter Valbuena (60), waren er 19 succesvol. Een cijfer waarmee hij de Fransman (12) ruimschoots overtreft en op één staat in de ranglijst. 

Een minder positieve statistiek komt op naam van Renato Neto. De Braziliaan liep niet alleen erg veel, hij maakte ook de nodige fouten. 15, goed voor een gedeelde vierde stek. Casemiro (Real), Fernandinho (City) en Rosenberg (Malmö) werden nog vaker bestraft. 

Topschutters en assistkoningen

Waar het echt om draait, zijn natuurlijk doelpunten en assists. Cristiano Ronaldo (11) is zoals bekend de topschutter van de groepsfase. Lewandowski deden het met respectievelijk 7 en 6 stuks ook niet slecht. Cristiano was trouwens ook de man die meest op doel schoot: 25 keer tegenover 16 voor Lewandowski. Beiden zitten zo net niet aan 50 procent qua afwerking.

Qua assists is er een gedeelde eerste plaats voor vijf straffe heerschappen. Alexis Sánchez, Bony, Neymar, Coman en Hulk: het zijn allen ronkende namen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties