Wij trokken met drie stellingen onder de arm naar Preud'homme en Hasi

Cédric De Volder Johan Walckiers
Cédric De Volder en Johan Walckiers
| 0 reacties
Wij trokken met drie stellingen onder de arm naar Preud'homme en Hasi
Foto: © Photonews

Zondag kijken Club Brugge en RSC Anderlecht elkaar in de ogen voor dé topper van het voetbalweekend. Onze watchers trokken vanmiddag naar Michel Preud'homme en Besnik Hasi met drie stellingen onder de arm.

STELLING 1: Het waren woelige weken voor Club Brugge én RSC Anderlecht.

MICHEL PREUD'HOMMEBESNIK HASI

"We kregen een Europese uitschakeling te verwerken en daarbovenop verloren we afgelopen zondag nog eens op het veld van Standard."

"Maar er leeft een goed gevoel in de groep na de overwinning van afgelopen woensdag in de Beker bij KVC Westerlo. Dat is toch nooit een gemakkelijke opdracht."

"Ik til er niet zo zwaar aan. Dat is meer iets voor de media. (knipoogt) We kunnen niet alles winnen, hé."

"Voor mezelf was het een moeilijke week. Je wint niet van KV Oostende en je krijgt het hele stadion over je heen. Leuk is anders."

"Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken voor zijn steun. Maar de beste steun voor een trainer van RSC Anderlecht is gewoon winnen. Daarvoor ga ik nog harder werken."

"Of er extra druk is? Druk is er altijd. Wil je nog meer druk? Laat het maar zo! Maar onder druk staat Anderlecht er meestal. Ik verwacht wel een reactie van iedereen. "

STELLING 2: Wat is het plan om de tegenstander te verslaan? Hoe pak je zo'n wedstrijd aan?

MICHEL PREUD'HOMMEBESNIK HASI

"Ik ga de tegenstander natuurlijk niet wijzer maken dan ze al zijn. Maar jullie doelen natuurlijk op de rotatiepolitiek? Dat blijft eigenlijk ongewijzigd."

"Ik ben niet van plan om risico's te nemen met jongens. Met andere woorden: ik kies voor de elf fitste spelers."

Maar iedereen is daar heel eerlijk over. Thomas Meunier gaf bijvoorbeeld na Standard aan dat hij vermoeid was. Daarom speelde hij afgelopen woensdag niet."

"Van systeem ga ik niet veranderen. Het lukte in het begin van het seizoen niet en ik wil mijn spelers niet verwarren. "

"De geschorsten? Michaël Heylen, Leander Dendoncker en Bram Nuytinck zijn opties om Kara Mbodj te vervangen. Maar Dendoncker is nog steeds twijfelachtig."

"Op rechts? Imoh Ezekiel heeft al op de flank gespeeld, maar hij is dat niet gewend. Dode Lukebakio willen we nu geen druk opleggen. Bij de A-ploeg heeft hij nog niet kunnen laten zien wat hij bij de U21 toont, maar hij is goed bezig."

STELLING 3: De weg is nog lang, maar een nederlaag betekent nu al een klap in het gezicht.

MICHEL PREUD'HOMMEBESNIK HASI

"Het belang van de topper is natuurlijk groter dan in de heenwedstrijd. Maar langs de andere kant: er zijn evenveel punten te verdienen of te verliezen."

"Club Brugge heeft thuis alle wedstrijden gewonnen, maar dat wil niet zeggen dat we zondag favoriet zijn. In zo'n topper is er eigenlijk nooit een uitgesproken favoriet."

"Het klopt dat we Anderlecht een serieuze slag kunnen verkopen. De fans morren, er zijn een pak afwezigen,... Maar iedereen heeft zijn problemen."

"We willen winnen, we moeten winnen, altijd en overal. We gaan daar ook alles aan doen. Maar we bekijken het match per match, eerst en vooral Brugge."

"Het klopt dat blauw-zwart in eigen huis alles al gewonnen heeft. Maar Anderlecht heeft geen schrik om naar daar te trekken. En trouwens: hoe langer zo'n reeks in het voetbal duurt, hoe sneller er een einde aan zal komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties