Duwt Real superster naar de uitgang? "Hij is te dik"

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Duwt Real superster naar de uitgang? "Hij is te dik"
Foto: © photonews

James Rodriguez deed het uitstekend in zijn debuutseizoen bij Real Madrid. Hij veroverde meteen de harten van de Madrileense fans, maar momenteel gaat de Colombiaan door een moeilijkere periode bij de Koninklijke.

17 goals en 17 assists: straffe cijfers van James Rodriguez in zijn debuutjaar. Dankzij zijn efficiëntie, zijn persoonlijkheid en zijn heerlijke doelpunten groeide hij op korte tijd tot een van de publiekslievelingen in Bernabeu. 

Bij Rafa Benitez ligt James echter niét in de bovenste schuif. Het begon al met een valse noot: Rafa Benitez vroeg de speler om vroeger dan voorzien terug te keren van zijn vakantie na de Copa America, maar James oordeelde dat hij de rust nodig had en ging niet in op dat verzoek.

Tegen Sporting Gijon moest hij tevreden zijn met een plek op de bank. Een sanctie van Benitez, al dan niet omwille van het eerder genoemde dispuut. Of omdat hij te laat kwam op de afspraak voor de match, een andere reden die genoemd wordt in de Spaanse media.

James Rodriguez: 451 minuten in La Liga 2015-2016

Daarna volgde de wedstrijd tegen Real Betis, met James Rodriguez als grote uitblinker in de 5-0 overwinning van Real. De Colombiaan viel daarna geblesseerd uit en sindsdien speelde hij amper nog een volledige wedstrijd bij de Koninklijke.

In de competitie zit hij aan amper 451 minuten. Opvallend: tegen Villarreal, nochtans wellicht zijn zwakste match tot nog toe, mocht hij wél 90 minuten blijven staan. 

Overgewicht?

De "zaak-James" wordt door de media ook naar voren geschoven als dé illustratie van de vertroebelde relatie tussen Benitez en zijn spelers. Nieuwste wapenfeit in die soap? Er wordt beweerd dat James met overgewicht sukkelt. Een reden die door Palmeiras overigens werd aangehaald om hem in 2009 niet binnen te halen. 

Gaat het om een gerucht dat door de entourage van Benitez verspreid wordt, of is er toch meer aan de hand? James Rodriguez zou bij zijn contractonderhandeling de belofte gekregen hebben dat hij na twee seizoenen op een verbeterd contract zou krijgen.

Contractonderhandelingen: de reden achter de geruchten?

Momenteel verdient hij immers beduidend minder dan pakweg Sergio Ramos of Gareth Bale. Na anderhalf jaar bij Real wordt het dus stilaan tijd om rond de tafel te gaan zitten.

Volgens Marca overkomt James Rodriguez nu wat ook Özil, Ramos, Di Maria en Ronaldo overkwam toen over een nieuw contract moest onderhandeld worden: geruchten worden verspreid die de professionaliteit van de speler in twijfel trekken. Voor Di María en Özil betekende het einde verhaal bij Real Madrid.

Arsenal, Chelsea en PSG zien het graag gebeuren

Raakt Real op deze manier ook zijn nummer 10 kwijt? Aan interesse is er alvast geen gebrek. Chelsea, Arsenal en PSG zouden naar de diensten van de Colombiaan hengelen. Tijd voor bezinning dus bij Real Madrid, alvorens de 24-jarige superster, die zowel op sportief als op commercieel vlak al zijn waarde bewees, beslist andere oorden op te zoeken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties