Opinie We zijn allemaal heiliger dan de paus geworden

We zijn allemaal heiliger dan de paus geworden
Foto: © photonews

Benito Raman wordt voor onbepaalde tijd geschorst door zijn club, AA Gent. De aanvaller van de Buffalo's zette ongelukkigerwijze een 'populair supporterslied' in na de zege van zondag. Zijn we niet met z'n allen een beetje te snel op onze tenen getrapt?

Niet dat Raman niet in de fout ging, maar 20.000 man zingt datzelfde liedje elke veertien dagen in het Astridpark. Allemaal een pv aan hun been? Dat Raman een voorbeeldfunctie heeft, maakt het inderdaad erger. En ja, Raman moet - alweer - op de vingers getikt worden. Maar laten we vooral niet overdrijven.

In tijden dat zelfs de helper van Sinterklaas ter discussie staat...

In deze tijden dat - we durven het zelfs niet meer schrijven - zelfs de helper van Sinterklaas ter discussie staat, gaan we met z'n allen daarin mee. Dat de homogemeenschap hier niet mee kan leven, kunnen we begrijpen. Raman heeft zich niet de slimste van de klas getoond. 

Maar zouden zijn ploegmaats die hem ertoe aangezet hebben, zich nu ook gaan excuseren zijn bij het bestuur? Op de beelden is duidelijk te zien dat er al een paar binnenpretjes hadden nog voor Raman zijn serenade ten berde bracht. Een goedgemeend grapje met zware gevolgen...

Die stommiteiten moeten uit zijn gedrag

Het zou misschien ook te simpel zijn om te zeggen "het is de voetbalcultuur", maar in een machowereld zoals die van het voetbal gebeuren deze zaken slag om slinger. Dat Raman zijn voetbalcarrière erdoor gefnuikt zou worden, zouden we erg vinden. 

Hij moet die stommiteiten uit zijn gedrag bannen, maar laten we het nu ook vooral niet erger maken dan het is. Een jonge gast heeft zich laten meeslepen door de adrenaline en de aandacht. Wie geen fouten maakte op zijn 21ste werpe de eerste steen. 

We zien Raman niet als homofoob. Hij deint mee met de massa. En die massa die hem nu veroordeelt, zingt volgende week misschien lustig mee met datzelfde liedje. Dit is absoluut niet goedpraten waar we aan doen, maar gewoon eventjes relativeren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties