Pro League haalt gram ten opzichte van fiscus

Pro League haalt gram ten opzichte van fiscus
Foto: © photonews

De Pro League werd in maart serieus doorgelicht door de belastingsdienst. Daarbij werden drie punten van kritiek waargenomen, maar de Pro League put nu moed uit het vonnis van de Brusselse Rechter in eerste aanleg.

"De Pro League voelt zich gesterkt door het vonnis van de Brusselse Rechter in eerste aanleg in 2 van haar 3 voornaamste kritieken op de belastingcontrole die plaatsvond op 25.03.2015", luidt het in een perscommuniqué.

"Ondanks de absolute gehoudenheid tot medewerking met de fiscus bij het onderzoek van de eigen fiscale situatie, heeft Pro League zich in het bijzonder verzet tegen een mogelijke schending van fundamentele rechten en vrijheden van zichzelf en van derden. Met reden zo blijkt nu."

Vertrouwelijke gegevens moeten verwijderd worden

"De Rechter bevestigt enerzijds dat de fiscus geen recht heeft op inzage of gebruik van vertrouwelijke briefwisseling bij een controle. Verder bevestigt het vonnis dat een onafhankelijke derde partij alle vertrouwelijke gegevens moet verwijderen en aan Pro League teruggeven vooraleer de controle verder doorgang kan vinden."
 
"Anderzijds kan de fiscus geen inzage nemen of gebruik maken van privé-gegevens die zijn meegenomen. Wat betreft de meegenomen gegevens van derden, volgt de Eerste Rechter het standpunt van Pro League niet. Pro League onderzoekt eventuele verdere stappen en blijft, binnen de grenzen van de wet, medewerking verlenen aan de fiscale controle."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties