Louis Van Gaal brengt slecht voetbal, maar geweldige verhalen

Briers Philippe
| 2 reacties
Louis Van Gaal brengt slecht voetbal, maar geweldige verhalen
Foto: Photonews

Door de nederlaag van Manchester United in Stoke staat Van Gaal dicht bij een ontslag. Zijn passage in Engeland zal in elk geval niet onopgemerkt voorbij gaan.

De Engelse media hebben aan Van Gaal een vette kluif gehad tijdens sinds zijn aankomst in Manchester. In gebrekkig Engels weet hij keer op keer alle journalisten voor zich te winnen. Van Gaal staat al heel zijn leven garant voor straffe quotes.

Manchester United awards

Het eerste seizoen van de Nederlander bij Manchester United verliep een stuk rustiger dan het tweede. Hij entertaint de journalisten, maar de straffe uitspraken volgen pas aan het einde van het seizoen.

Tijdens de Manchester United Awards of the Season spreekt hij de aanwezigen toe op een manier zoals alleen hij dat kan.

 

Mindere resultaten

Tijdens zijn tweeede seizoen stellen de Mancunians teleur. De Britse media verwacht meer van United en laten dat duidelijk merken. Van Gaal benadrukt op een persconferentie dat de fans nochtans wel achter hem en zijn "Army" staan.

De breuk

Het gaat van kwaad naar erger met de prestaties in Manchester en Van Gaal wordt overladen met kritiek. Hij is niet te spreken over de werkwijze van de Britse pers en laat dat duidelijk horen op een persconferentie.

De nederlaag tegen Stoke City zou Van Gaal weleens de kop kunnen kosten. De fans in Manchester zullen dat misschien niet heel erg vinden, de Britse pers zeker wel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties