Twee boetes voor FC Barcelona, fans willen nu leeg Camp Nou en CL-uitsluiting verijdelen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties
Twee boetes voor FC Barcelona, fans willen nu leeg Camp Nou en CL-uitsluiting verijdelen
Foto: © photonews

FC Barcelona kreeg door de Europese voetbalbond twee boetes opgelegd voor het tonen van de Senyera. Volgens de UEFA zet de Catalaanse vlag aan tot geweld. Ergere acties dreigen en die willen de Barça-fans te allen tijde vermijden.

De bal ging aan het rollen toen de Senyera twee keer ostentatief in beeld kwam tijdens een wedstrijd, onder meer in de CL-finale van dit voorjaar in het Olympiastadion van Berlijn.

Anna Bordiuva, een Oekraïens lid van de ethische commissie van de UEFA, volgde de wedstrijd voor de televisie en stelde een negatief rapport op. Opmerkelijk, want het UEFA-lid in het stadion leverde wel een gunstig rapport af.

Toch kreeg de Spaanse grootmacht twee boetes voor het tonen van de Catalaanse vlag. Een duel in een leeg Camp Nou of zelfs uitsluiting uit de Champions League dreigen.

Zaak in handen van het gerecht

Om dit te voorkomen diende de confederatie van de Penyes een klacht in bij de rechtbank, gericht tegen de UEFA. Die vindt namelijk dat het tonen van de Senyera tot de vrije meningsuiting behoort. De Catalaanse vlag staat immers al jaar en dag symbool voor FC Barcelona.

Vandaag wordt de klacht officieel kenbaar gemaakt via de officiële kanalen van de topclub uit La Liga. De Penyes namen al een advocaat onder de arm en laten de zaak nu over aan het gerecht. 

Opvallende slotconclusie: in de laatste reclamespot die de UEFA opnam om de CL te promoten, werd de Senyera uitvoerig getoond om de uitgelaten sfeer bij de uitttredende winnaar te schetsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties