Welke buitenlandse clubs komen vanaf morgen shoppen in België?

Redactie
| 8 reacties
Welke buitenlandse clubs komen vanaf morgen shoppen in België?
Foto: © Photonews

Morgen is het zover: de transfermarkt opent zijn deuren. De buitenlandse clubs zullen niet al te lang wachten om er door te stormen en aan de mouwen van de beste spelers in de Jupiler League te trekken. Maar wie is er ook effectief van plan te vertrekken?

KAA Gent 

AA Gent zal waarschijnlijk verschillende clubs op hun deur horen kloppen, maar manager Michel Louwagie heeft het de buitenwereld al duidelijk gemaakt: voor een sterkhouder moeten ze niet proberen. Gent kan zich sterk opstellen en vraagt 20 miljoen voor jongens als Kums, Foket, Depoitre, Milicevic... Het sportieve vervolg in 2016 primeert bij de Buffalo's.

RSC Anderlecht

Guillaume Gillet pakt zijn koffers, dat was al geweten. Anderlecht wil niemand laten gaan in januari, maar kunnen ze straks nog eens weigeren als er een club voor Dennis Praet komt aankloppen? De 21-jarige creatieveling zag in de zomer al een transfer spaak lopen.

Praet is momenteel de enige waar Herman Van Holsbeeck zich zorgen om moet maken. Tielemans is immers van plan - bankzitter of niet - het seizoen uit te doen. 

Club Brugge 

Victor Vazquez is al weg, voor doelman Sinan Bolat wordt een oplossing gezocht. Die gaat immers niet veel meer aan spelen toekomen. En voor Thomas Meunier is er al langer belangstelling. De rechtsachter zag door zijn blessure een transfer door zijn neus geboord, maar zal geen tweede keer twijfelen.

KV Oostende

KV Oostende wil zijn overbodige spelers kwijt, maar die gaan waarschijnlijk over de Belgische eerste en tweede klasse uitwaaieren. Van de sterkhouders mag er in januari niemand vertrekken en enkel voor Cyriac is er momenteel vage belangstelling.

Zulte Waregem

Brebels vertrekt misschien naar tweede klasse, maar vanuit het buitenland is er weinig interesse voor Essevee-spelers

Sporting Charleroi

Dieumerci Ndongala staat in de belangstelling van Genk, maar er zijn nog enkele buitenlandse clubs geïnteresseerd.

KRC Genk

In Frankrijk hebben ze het afgelopen half jaar de verrichtingen van Christian Kabasele goed in het oog gehouden. Genk vraagt echter acht miljoen voor zijn verdediger, maar er zijn wel een paar clubs die deze winterperiode in actie kunnen schieten.

Standard 

Yattara gaat zijn geluk beproeven bij de nummer 2 in Frankrijk, Angers. Voor de rest zou Standard Jorge Texeira graag kwijtspelen.

Sporting Lokeren 

Ayanda Patosi is de ster bij Lokeren, maar die wil tijdens de winter niet weg. Het zal rustig blijven in het Waasland.

KV Mechelen

Milos Kosanovic is de enige die echt op vertrekken staat. Voor Sofiane Hanni is er ook wel interesse vanuit Frankrijk, maar de middenvelder wil liever het seizoen afmaken bij Malinwa.

STVV

Geen vertrekkers richting buitenland gesignaleerd, maar de ploeg dreigt wel enkele sterkhouders (Edmilson) kwijt te spelen aan de Belgische top.

KV Kortrijk

Er wordt weinig transferarbeid verwacht in het Guldensporenstadion. Al blijft het afwachten of het de Belgische top serieus is om Benoit Poulain binnen te halen.

Waasland Beveren 

Waasland-Beveren wil vooral enkele kwalitatief sterke spelers aantrekken, van vertrekkers is er niet al te veel sprake.

OH Leuven 

OHL shopt vooral in eigen land. Het is afwachten of het de jonge Leandro Trossard kan houden.

KVC Westerlo

Niemand bij Westerlo komt op dit moment echt in aanmerking voor een buitenlandse transfer, of het moet Koen Van Langendonck zijn.

Zijn we een pion vergeten bij jouw favoriete ploeg? Wij geven om je mening: laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties