Victor Vazquez: een kunstenaar met een te fijn penseel, een dirigent zonder gouden lint

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Victor Vazquez: een kunstenaar met een te fijn penseel, een dirigent zonder gouden lint
Foto: © photonews

Club Brugge wil het nog niet bevestigen, maar Victor Vazquez zien we in 2016 niet meer terug in het blauw en zwart. Het Jan Breydelstadion neemt afscheid van een balvirtuoos. Maar zal hij ook gemist worden?

Victor Vazquez is intrinsiek - en daar hoeft niemand aan te twijfelen - één van beste voetballers die er in onze pintjesliga rondloopt. Het jeugdproduct van FC Barcelona kan alles met een bal, maar vergat er bij momenten rendement aan te koppelen.

De middenvelder speelde in totaal 4,5 seizoenen voor Club Brugge. En het was een parcours met pieken, maar ook een pak dalen. Een parcours van veel hoop, maar amper succes.

Victor Vazquez wordt voorgesteld als dé toptransfer van Club Brugge

In de zomer van 2011 stelt Club Brugge met heel veel trots de nieuwe speler voor. Vazquez moet als jeugdproduct van La Masia, sterkhouder van FC Barcelona B én sporadisch ploegmaat van Lionel Messi de kar trekken. 

2011 - 2013: blessures, blessures, blessures,...

Vazquez lag niet constant in de lappenmand, maar Club Brugge beleefde niet bijster veel plezier aan de spelmaker en zijn pijnlijke ledematen. In 2014 kwam Michel Preud'homme naar Brugge, maar zat Vazquez vooral op de bank.

Victor Vazquez ontpopt zich tot absolute top in België en grijpt net naast Gouden Schoen

Vorig seizoen zag ons land eindelijk waartoe de Catalaan in staat was. Vazquez dirigeerde blauw-zwart voor de jaarwisseling naar overwinningen. De middenvelder leek even dé dirigent van een aankomende kampioenenploeg.

De prijzenkast? Leeg, heel leeg

Maar het werd opnieuw niets. Club Brugge moest toekijken hoe KAA Gent de titel pakte. De West-Vlamingen zegevierden dan wel in de Beker van België, maar net tijdens de finale was Vazquez er niet bij. Jawel, geblesseerd...

La Liga? In Mexico wordt Spaans gesproken...

Vazquez kwam in 2011 met één bedoeling naar België: zo snel mogelijk terugkeren naar La Liga, de competitie van zijn dromen. Het wordt 4,5 jaar later echter een transfer naar Cruz Azul. De cirkel is rond? In Mexico wordt ook Spaans gesproken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties