De nieuwkomers bij Gent: van 'fan van Jackie Chan' tot 'familieman'

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Spanje
| 0 reacties
De nieuwkomers bij Gent: van 'fan van Jackie Chan' tot 'familieman'
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Bij AA Gent mochten ze de laatste dagen en weken maar liefst vier nieuwelingen verwelkomen. Simon Diedhiou, Gustav Wikheim, Peter Olayinka en Lucas Deaux doen later nog hun verhaal, maar we geven toch al enkele opvallende zaken mee.

Zo worden later vandaag bij AA Gent de rugnummers van de aanwinsten vastgelegd. "Ik heb nog niet gekeken welke nummers er precies vrij zijn", geeft Wikheim toe. "Ah, elf is nog beschikbaar? Dat is interessant", lacht de jonge vleugelspeler.

Number 99

Olayinka heeft zijn zinnen op een eerder ongebruikelijk rugnummer gezet. "99, zonder twijfel. Ik speelde er al bij mijn vorige twee clubs mee en het bracht me geluk. Vroeger speelde ik ook al eens met nummer negen, maar dat was meestal niet meer vrij."

Simon Diedhiou had graag nummer negentien gehad. "Maar dat is al bezet (door Brecht Dejaegere). Ach een rugnummer is niet zó belangrijk voor me." Lucas Deaux houdt het kort. "Ik wil nummer achttien, de anderen zien dan maar", knipoogt hij.

Cinefiel Olayinka

We polsten ook eens naar de interesses van de Gentse aanwinsten. Olayinka blijkt een cinefiel. "Ik ben gek van de films van Jackie Chan. De combinatie van actie met humor vind ik geweldig." Deaux valt uit de lucht: "Vrije tijd? Sinds mijn dochter van vier maand is dat schaars."

"Neen, normaal wandel ik graag door de stad en pik ik al eens een restaurantje mee. Men zei me al dat ik in Gent daarvoor érg goed zit", sluit de middenvelder van Nantes af. Vanaf morgen komen de nieuwelingen van de Buffalo's uitgebreid aan het woord op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties