Diogo, Triguinho, Samuel... Anderlecht gokt door weer de Braziliaanse markt te betreden

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Diogo, Triguinho, Samuel... Anderlecht gokt door weer de Braziliaanse markt te betreden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Galhardo heeft Anderlecht zijn vervanger voor Guillaume Gillet beet. Een opvallende keuze, want de jongste jaren kende paars-wit weinig succes met zijn moves op de Braziliaanse markt.

Jongens als Diogo, Triguinho en Samuel werden met de grote trom binnengehaald, maar konden zich op Brusselse bodem nooit doorzetten.

Felipe en Felipe

Felipe Lopes, nu actief bij VfL Wolfsburg, proefde zelfs niet van de hoofdmacht, net als diens naamgenoot en Kaka-look-a-like Renan Felipe Boufleur.

Ook aan Reynaldo, die vandaag het mooie weer maakt bij Qarabag in Azerbeidzjan, houden weinig volgers herinneringen over. Of het moet de roze klak zijn waarmee hij tijdens de openingsspeeldag van het seizoen 2011-2012 op de Leuvense bank plaatsnam.

Twee succesjes

De spelers uit het land van de Seleção die min of meer overeind bleven, waren Fernando Canesin en Kanu. De stevige middenvelder ontbolsterde onder John van den Brom en versierde een miljoenentransfer naar Terek Grozny.

Canesin flitste in zijn eerste officiële duel bij Anderlecht en kon een half seizoen bevestigen. Nadien deemsterde de winger volledig weg om bij KV Oostende zijn vertrouwen te herwinnen.

Luis Oliveira

De enige Braziliaan die wél uitgroeide tot een Anderlecht-certitude was Luis Oliveira. De latere Rode Duivel scoorde tussen 1987 en 1992 44 keer in 134 matchen voor paars-wit. De aanvaller zou vervolgens een indrukwekkende carrière in Italië uitbouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties