Interview Louwagie over de vele wintertransfers: “Geleerd uit het probleem van Club Brugge”

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 50 reacties
Louwagie over de vele wintertransfers: “Geleerd uit het probleem van Club Brugge”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij AA Gent zitten ze niet stil deze winter. De Buffalo's trokken vier spelers aan, lieten er enkele thuis en hebben een omvangrijke groep van 28 op stage in Spanje. Té veel? Niet volgens manager Michel Louwagie.

Een kampioenenploeg versterken, het lijkt geen evidente zaak. "Je kan elke ploeg versterken, daar ben ik van overtuigd", kaatst Louwagie de bal terug in de lobby van het Beach & Golf Hotel in Oliva Nova waar AA Gent op stage zit.

"We hebben twee zaken geprobeerd, zowel extra concurrentie halen voor onze sleutelspelers, als versterken in de breedte. Dat is, denk ik, geslaagd. De eerste signalen die we van de trainer krijgen wijzen toch in die richting", geeft de algemeen manager aan.

Transfers werden zowel makkelijker als moeilijker door het succes

-Michel Louwagie

"Zowel het niveau van de basiself als de groep in totaal wilden we versterken." Het aantrekken van spelers is langs de ene kant makkelijker -"Meer spelers zijn geïnteresseerd om naar Gent te komen"- als moeilijker. "Hoe hoger het niveau, hoe meer clubs een speler willen."

Edmilson en Fransson kwamen niet. "Je moet die jongens begrijpen. Basel is een mooie club en Standard is dat ook. Het is niet omdat het dit jaar wat minder is bij de Rouches, dat dat minder waar is. Edmilson komt van ginds, dus ik begrijp hem."

Over zij die er wel bij kwamen, is Louwagie tevreden. "Ik hoor dat ze een goeie mentaliteit hebben, maar het is nog vroeg. De coach is tevreden van alle vier. Of ze allemaal klaar zijn voor de basis, is iets anders. Maar ze zijn goed voor de kern."

We zijn voorbereid op de mercato in de zomer -

Michel Louwagie

Het doel was om niet hetzelfde mee te maken als Club Brugge vorig jaar. Aan kop voor de play-offs, maar daarna eisten de vele wedstrijden in competitie, Beker en Europees hun tol. "We hebben geleerd uit wat Club overkomen is."

Vandaar de ruime Gentse kern. "We bereiden ook de zomer voor. Wellicht zal er interesse zijn voor onze spelers. We hebben gezegd dat er deze winter niemand van de sleutelspelers mag vertrekken. Maar we moeten erop voorbereid zijn. Misschien doen we nóg een transfer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties