Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Spanje
| 3 reacties
De Nigeriaanse ster van Gent schittert opnieuw: "Simon is terug"

Moses Simon zocht lang naar zijn vorm van het voorjaar van 2015, maar op de Gentse oefenstage bevestigde hij de beterschap die al enkele weken duidelijk was. Tegen een Duitse derdeklasser wervelde de winger opnieuw tegenstander na tegenstander voorbij.

We hadden medelijden met de Duitsers die in de tweede helft hun ploegmaats aflosten. Die ploegmaats beperkten de schade tot een 1-0 achterstand en kwamen zelf enkele keren met de neus aan het venster. De gemotiveerde invallers wisten niet wat er gebeurde.

What happened? Simon happened

Plots kregen ze geen voet meer aan de grond en werd het een continue achtervolging op ongrijpbare ballen én Gent-spelers. What happened? Simon happened. De Gentse groeibriljant kwam erop na de rust en had goesting. Véél goesting.

De rechtsback en bij uitbreiding de hele verdediging van Würzburger Kickers zag sterretjes. Al na één minuut moest er aan de noodrem gehangen worden bij de vinnige Nigeriaan. Depoitre knikte de vrije trap van Milicevic in doel.

Hij lacht, hij is terug

Simon zou later zelf nog scoren, een Duitser of twintig voorbij dribbelen én zag een voorzet-schot door de arme Vocaj voorbij zijn eigen doelman gedevieerd worden. Own-goal of niet, de meningen zijn verdeeld. Waar geen twijfel over heerst was de verdienste van Simon.

Ook Hein Vanhaezebrouck zag dat zijn winger terug naar zijn beste vorm groeit. "Simon amuseert zich al de hele week, dat is een goed teken. Hij lacht, hij is terug", aldus de Gentse oefenmeester. Exact een jaar na de eerste kennismaking zien we opnieuw de 'oude' Simon. De tegenstand weze gewaarschuwd.