De Smet voorzichtig: "Voor hetzelfde geld moeten we binnen een maandje naar beneden kijken"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 0 reacties
De Smet voorzichtig: "Voor hetzelfde geld moeten we binnen een maandje naar beneden kijken"
Foto: © photonews

KV Kortrijk is terug in het la... in Kortrijk. De roodhemden kozen voor de traditionele winterstage in eigen land. En het moet gezegd: het verhaal is heel positief.

Wat een verschil met enkele weken geleden. Na de laatste competitiewedstrijd (van 2015, nvdr.) tegen Club Brugge hingen de kopjes tussen de knieën en werd er op elkaar gefoeterd. 

"De winterstop kwam op een juist moment", geeft Stijn De Smet toe. "De mentaliteit was niet goed, maar de voorbije week was het allemaal positief. Iedereen heeft met de juiste ingesteldheid gewerkt."

Al waren de omstandigheden niet ideaal. "Iedereen gaat liever naar de zon. (lacht) En dan was er nog eens dat kunstgrasveld waar niemand vooraf van op de hoogte was."

"Al moeten we eerlijk en realistisch zijn in onze ambities voor de rest van het seizoen", gaat De Smet verder. "We spreken over PO1-kansen, maar voor hetzelfde geld moeten we binnen een maandje vooral naar beneden kijken."

Een transfer? Dat zien we wel als er iets uit de bus valt

Stijn De Smet

Bovendien blijft het afwachten of de kern compleet blijft. Zarko Tomasevic verhuist pas in juni naar Oostende, maar Benoît Poulain aast nog steeds op een transfer.

"Zelf zoek ik niet actief naar een transfer", besluit De Smet. "Ik heb nog een contract bij de Kerels tot medio 2018. En als er iets uit de bus zou vallen? Dat zien we dan wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties