Karolingische fans geloven in nieuw huzarenstukje: "We hebben onze plaats bij de betere ploegen van België"

Cédric De Volder Kevin Jonckheere
Cédric De Volder en Kevin Jonckheere
| 3 reacties
Karolingische fans geloven in nieuw huzarenstukje: "We hebben onze plaats bij de betere ploegen van België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kanshebbers op play-off 1 hebben nog negen speeldagen om hun ticket veilig te stellen. Momenteel palmt Sporting Charleroi verrassend genoeg de zesde plaats in. Maar hoe groot is het geloof in het Zwarte Land?

Sporting Charleroi telt momenteel twee punten meer dan KRC Genk en Standard. Het zou een waar huzarenstukje zijn van Felice Mazzu om de Zebra's voor het tweede seizoen op rij in play-off 1 te parkeren. 

En ook de fans van Charleroi geloven erin. De redacties van Voetbalkrant.com en kleine zus Walfoot.be spraken met Alexis Richir, één van de vaste jongens in de tribunes op Mambourg.

"Ik dank mijn vader nog elke dag voor die eerste keer dat hij me meenam naar het Stade du Pays de Charleroi", knipoogt de 22-jarige fan. "Als geboren en getogen inwoner van Charleroi sta ik dan ook te zingen van de eerste tot de laatste minuut."

De fans van Charleroi geloven opnieuw in play-off 1, maar... "Ik vind dat onze ploeg een plaats heeft bij de zes betere ploegen van het land. Maar we moeten een lijn in onze prestaties krijgen."

Sporting Charleroi mag niet vergeten waar de club vandaan komt

 - Alexis Richir

"Het helpt niet om de ene week te gaan winnen op het veld van KRC Genk om dan zeven dagen later de boot in te gaan tegen pakweg STVV."

Al zal er geen opstand uitbreken als de Karolingers niet in de elitegroep geraken. "We mogen niet vergeten waar we vandaan komen", besluit Alexis. "Enkele seizoenen geleden was tweede klasse bittere realiteit. Dit seizoen kregen we zelfs Europees voetbal!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties