Reactie Gent haalt drie op drie in toppers op één week: "Moe? Ik wil elke dag wel een match spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Luik
| 6 reacties
Gent haalt drie op drie in toppers op één week: "Moe? Ik wil elke dag wel een match spelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Uittredend kampioen AA Gent stond voor een loodzware eerste week na de winterstop. Drie toppers moesten en zouden een serieuze test worden voor de jongens van Hein Vanhaezebrouck. Wel, Gent is met vlag en wimpel geslaagd.

AA Gent en Club Brugge werden in de eigen Ghelamco Arena over de knie gelegd. Standard moest er na een zinderende tweede helft aan geloven op Sclessin. We vroegen rond bij de Gentse spelers hoe vermoeid ze uit die drie confrontaties kwamen.

Drie toppers, één tegengoal. Dat zegt ook iets

Amper, zo blijkt. "Fysiek zit het goed, hé", aldus Sven Kums. "We kunnen het allemaal wel volhouden. Of ik echt niet moe ben? Neen, Ik voel mij nog fris. Voor mij mag het elke dag wedstrijd zijn, dat is wel plezant", ging de kapitein verder.

De statistieken van Gent deze week zijn niet min. "We hebben drie toppers gespeeld en we hebben maar één goal geslikt. Dat zegt ook iets. Zowel aanvallend als verdedigend zit het goed. We stáán ook altijd goed. Dat is ook een kwaliteit."

Zelfs Brecht Dejaegere, die door ploegmaats af en toe geplaagd wordt omdat hij geen volle 90 minuten zou kunnen uitspelen, haalde vlot minuut 89. "Ik had wel eens graag die volledige wedstrijd gespeeld. Ik was toch een beetje moe, maar die drie minuten gingen nog gelukt zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties