Hoe zou het nog zijn met deze ex-speler van Anderlecht en voormalige Rode Duivel?

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 2 reacties
Hoe zou het nog zijn met deze ex-speler van Anderlecht en voormalige Rode Duivel?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij heeft 5 matchen voor de Rode Duivels gespeeld en één assist gegeven. Kent u hem? Roland Lamah. De middenvelder die ooit werd doorgestuurd bij Anderlecht wegens niet goed genoeg. Hieronder vindt u zijn ingewikkelde carrière in een notendop.

De vleugelspeler heeft er al een woelige carrière opzitten. Hij is door Anderlecht opgevist uit de jeugdopleiding van CS Visé in het jaar 2004. Een seizoen later maakt hij zijn debuut bij de hoofdmacht van de paarshemden. In die zes matchen kan hij echter geen potten breken.

Uitleenbeurt

De Brusselse club besluit hem een seizoen uit te lenen aan Roda JC. In de Nederlandse Eredivisie ontploft hij helemaal. Hij wordt topschutter van de Limburgse ploeg, met elf doelpunten in 32 matchen. Op het einde van het seizoen wil Roda hem graag definitief overnemen. De Brusselaars vragen echter te veel en de transfer ketst af.

Begin rondreis

Een andere club die interesse toont, is Le Mans FC. Zij kunnen wel de gevraagde som neerleggen en de Ivoriaanse Belg verhuist naar Frankrijk. Op 30 augustus maakt de winger zijn debuut in de Ligue 1, in een match tegen FC Nantes. In 2011 degradeert de Franse ploeg en Lamah zal uiteindelijk maar een seizoen in de Franse tweede klasse blijven.

Tijdens de zomer van 2011 verhuist Lamah weer van club. Van Frankrijk naar Spanje, het is maar een kleine stap. Bij OC Osasuna blijft hij uiteindelijk anderhalf seizoen. Met vier goals in alle competities samen kan je dit bezwaarlijk een succes noemen.

Opnieuw uitleenbeurt

Bij Osasuna wordt Lamah ook weer verhuurd. Het seizoen 2013-2014 zal hij vervolmaken bij Swansea City. Hij tekent een huurovereenkomst voor achttien maanden met de mogelijkheid tot aankoop. Zijn eerste speeltijd in de Premier Leageue zal hij tegen Stoke City krijgen. In de League Cup-finale tegen Bradford City mag de middenvelder uiteindelijk 12 minuten meespelen. Swansea won die finale met 1-4.

In de Engelse competitie komt Lamah tot twee doelpunten. In 2014 besluit Osasuna plots om zijn contract te verbreken. Daar staat de ex-Rode Duivel dan. Op straat.

Hongarije dan maar?

De laatste club waar hij aan spelen toekomt is Ferencvárosi TC. Omdat de speler op dat moment transfervrij is, mag hij binnengehaald worden buiten de transferperiode. Hij speelt tot op heden nog altijd bij de Hongaarse club. In anderhalf jaar heeft hij in 40 matchen meegespeeld, waarin hij negen goals kon maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties