PSG is té sterk voor de tegenstand en kan deze knappe records breken

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas
| 0 reacties
PSG is té sterk voor de tegenstand en kan deze knappe records breken
Foto: © photonews

Zondagavond wonnen ze nog van Marseille. PSG lijkt wel onklopbaar in de Ligue 1 na de vijftiende overwinning op een rij. Dit seizoen razen de Parijzenaars door de competitie en ze kunnen nog enkele records breken.

Paris Saint-Germain brak onlangs reeds het record van het aantal overwinningen op een rij. De Franse landskampioen staat met maar liefst 24 punten voorsprong los aan de kop en lijkt op weg om nog records te doen sneuvelen.

Hoogste aantal punten

In het seizoen 2013-2014 braken ze dit record al door het seizoen af te sluiten met 89 punten. PSG kan nu makkelijk nog beter doen. Na 25 speeldagen hebben de mannen van Laurent Blanc al 69 punten. Ze moeten dus nog 21 punten pakken in de 13 resterende wedstrijden.

Hoogste aantal punten in thuismatchen

Thuis won PSG alle matchen op één gelijkspel na dan. Dit geeft hen de sterke cijfers van 31 op 33. Met nog acht thuiswedstrijden op het programma moeten ze 20 punten halen om het record van 50 punten, gevestigd door Montpellier in 2012, te verbreken. In de tijd dat een overwinning nog maar twee punten opleverde, behaalde AS Saint-Etienne wel 38 punten in de thuismatchen van het seizoen '74-'75. Dat zou gelijk staan aan 57 punten vandaag.

Hoogste aantal punten buitenshuis

Ook buitenshuis kunnen de sterren van PSG het meeste punten ooit pakken. Dat staat momenteel op naam van Marseille met 42 punten. Parijs, dat nog bij vijf tegenstanders op bezoek moet, nam al 38 punten mee naar huis. 5/15 en het is binnen.

Grootste kloof ooit met de tweede

In 2007 werd Lyon kampioen met een voorsprong van 17 punten op zijn eerste achtervolger. Vandaag staat Monaco al op 24 punten in het klassement. En dat met nog 13 wedstrijden te gaan...

Meeste uitzeges

Door afgelopen weekend te winnen op het veld van Marseille, behaalde PSG al een twaalfde overwinning buitenshuis. Een record dat ze delen met Saint-Etienne, Monaco, Marseille et Lyon. Nog een driepunter en het is binnen.

Minste nederlagen

In 1995 verloor Nantes geen enkele wedstrijd behalve tegen Strasbourg. In 2016 is de club uit Parijs nog steeds ongeslagen.

Hoogste aantal gemaakte doelpunten

RC Paris sloot het seizoen '59-'60 af met het record door 118 goals te maken. Na 25 speeldagen, telt PSG er 63. Ze moeten dus in de 13 resterende matchen 56 keer de netten doen trillen. Dat komt overeen met een gemiddelde van 4,3 doelpunten per wedstrijd. Een moeilijke uitdaging.

Meeste opeenvolgende keren kampioen

We herinneren ons de zeven opeenvolgende kampioenschappen van Lyon tussen 2002 en 2008. Bij PSG staat de teller nu al op drie en zonder verrassingen, hebben ze de vierde in een mum van tijd beet. Afspraak in 2020 dus!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties