Reactie Kortrijk heeft een verrassende 'nieuwe' rechtsachter: "Hij deed het heel goed en kan alleen maar groeien"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Kortrijk
| 1 reacties
Kortrijk heeft een verrassende 'nieuwe' rechtsachter: "Hij deed het heel goed en kan alleen maar groeien"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk zette STVV afgelopen zaterdag zonder problemen opzij. Daar waar Thanasis Papazoglou de meeste aandacht opeiste met twee doelpunten, was er toch iemand anders die ook heel wat lof verdiende: Adam Marusic.

De Montenegrijn stond verrassend genoeg op de rechtsachter en speelde een beresterke partij. Op aanvallend vlak deed Marusic zoals verwacht zijn duit in het zakje, maar verder bewees hij over een serieuze motor te beschikken en stond hij ook op verdedigend vlak – akkoord, STVV was zwak – meer dan zijn mannetje.

“Ik wilde iets proberen door Adam op die positie uit te spelen”, vertelde trainer Karim Belhocine na de match. “Ik wilde offensiever voor de dag komen en STVV op die manier in de problemen brengen. Adam heeft getoond dat hij een heel interessante optie is op die plaats, want hij heeft een hele goeie match gespeeld.”

Topmentaliteit

De ene zijn brood is natuurlijk de andere zijn dood, want Anthony Van Loo zat op de bank. “Dat was een hele moeilijke beslissing”, gaf Belhocine toe. “Hij speelde sterk tegen Charleroi, maar was vorige week anderhalve dag ziek en misschien niet helemaal klaar voor de match tegen STVV.”

Één ding is duidelijk: Van Loo heeft er met Marusic wel een stevige concurrent bij. “Het is niet uitgesloten dat ik Adam nog op die positie zal uitspelen. Met zo’n mentaliteit kan hij het in de toekomst alleen maar nóg beter doen op de rechtsachter”, besloot de oefenmeester van de Kerels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties