Kortrijk ziet 'geen specifieke reden' om contract Keet te verlengen, volgt er binnenkort een Belgische opvolger?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Kortrijk ziet 'geen specifieke reden' om contract Keet te verlengen, volgt er binnenkort een Belgische opvolger?
Foto: © photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Het heeft het er alle schijn van weg dat KV Kortrijk na het seizoen afscheid zal nemen van Darren Keet. De Zuid-Afrikaanse goalie beschikt over een aflopend contract en zat voorlopig nog niet rond de tafel met het bestuur van de West-Vlaamse club. Een bewuste keuze van de clubleiding.

Bij de Kerels maken ze namelijk geen haast om het aflopende contract van Keet snel te verlengen. De club kijkt de kat uit de boom en is niet zeker of het nog met de doelman verder wil.

Geen speciale reden om contract niet/wel te verlengen

“We gaan sowieso nog praten, maar het klopt dat we tot nu toe nog niet hebben gedaan”, klinkt het bij Kortrijk. Maar toch lijken beide partijen eerder op een breuk af te stevenen. Het bestuur vindt Keet geen slechte doelman, maar is zich er ook van bewust dat de Zuid-Afrikaan af en toe al eens een foutje durft te maken.

“Er is geen speciale reden om zijn contract niet te verlengen, maar er is ook geen speciale reden om het contract wél te verlengen. We zijn niet mistevreden over hem, anders zou hij niet iedere week spelen. Maar tegelijkertijd is hij niet de grootste en is het geen Belg”, klinkt het verder nog bij het bestuur.

Op zoek naar in België opgeleide doelman?

In de komende weken zal KVK wellicht de knoop doorhakken. Het feit dat Keet geen in België opgeleide speler is, en dat dus minder interessant is voor de selectiecriteria in de Jupiler Pro League, zou dus wel eens de doorslag kunnen geven. Een Belgische doelman die zijn opleiding wél in België kreeg zou in dat opzicht een pak interessanter zijn.

Of krijgt Sifakis straks zijn kans?

En verder beschikken de Kerels met Michalis Sifakis natuurlijk over een andere prima doelman. De Griek toonde in het verleden bij Sporting Charleroi reeds dat hij een betrouwbaar sluitstuk is. Wie weet krijgt hij straks kansen in play-off 2 en kan hij Kortrijk overtuigen van zijn kunnen. Maar voorlopig blijft het koffiedikkijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties