Oeps, foutje? 'Niet Broos, maar een andere Belg moest bondscoach van Kameroen worden'

Redactie
| 6 reacties
Oeps, foutje? 'Niet Broos, maar een andere Belg moest bondscoach van Kameroen worden'
Foto: © SC

Hugo Broos werd een weekje geleden aangesteld als de nieuwe bondscoach van Kameroen. Maar er duiken nu de vreemdste verhalen op. "Tom Saintfiet moest de nieuwe selectieheer worden", aldus Nouma Atangana.

Er was alleszins veel commotie bij de aanstelling van Hugo Broos als nieuwe bondscoach van Kameroen. "Zo'n invulling van de vacature is heel complex", vertelt Nouma Atangana in Sport/Voetbalmagazine.

"Het moet op vier niveaus worden goedgekeurd: door de Bond, de minister van Sport en de premier. Maar uiteindelijk heeft de president het laatste woord. De bondscoach wordt namelijk betaald door de overheid."

De makelaar heeft bewijzen in handen dat er zo'n akkoord bestond over Tom Saintfiet. "Maar de Kameroense voetbalbond heeft dat dossier onder tafel gemoffeld om Broos aan te stellen. De president werd dus misleid."

Hugo Broos zal niet lang aanblijven als bondscoach van Kameroen

Nouma Atangana

Saintfiet is alom gerespecteerd in Afrika als voormalig selectieheer van onder meer Malawi, Zimbabwe en Nigeria. "Broos zal niet lang aanblijven", besluit Atangana. "Hij heeft het profiel en het krediet niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties