De ongelooflijke metamorfose van KV Oostende: "We speelden in eerste klasse, maar ontbeten in de kleedkamer... op onze schoot!"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 7 reacties
De ongelooflijke metamorfose van KV Oostende: "We speelden in eerste klasse, maar ontbeten in de kleedkamer... op onze schoot!"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende gaat play-off 1 spelen. En dat is een huzarenstukje als je weet vanwaar de bescheiden club komt. We gingen even op zoek naar de metamorfose achter de kustjongens, met een medewerker/fan, een coach en de spelers.

”Vissen komen niet naar het voetbal kijken.” Het was dé oneliner van elke criticaster die KV Oostende geen lang leven op het hoogste niveau voorspelde. Wisten die zuurpruimen veel dat er drie jaar later een heus project zou opgebouwd zijn.

En we voorspellen nu al: de deelname aan play-off 1 zal geen alleenstaande kers op de spreekwoordelijke taart zijn. Marc Coucke bouwt momenteel aan een club die, naar het voorbeeld van pakweg Sporting Lokeren en Zulte Waregem, een blijvertje moet worden in de subtop van België.

Three years: a small step for humanity, but a huge one for KVO. De voorbije jaren en maanden is er heel veel veranderd bij de Kustboys. Van jojoploeg naar seizoensrevelatie op het hoogste niveau.

”Ik herinner me nog dat Oostende op z’n kop stond toen Paul Okon bij KVO (seizoen 2003-2004, nvdr.) kwam voetballen”, lacht persverantwoordelijke en fan-sinds-de-wieg Bram Keirsebilck. ”En dat was er eentje, hé. Je moet vandaag eens naar onze spelersgroep kijken.”

Ik herinner me nog dat Oostende op z’n kop stond toen Paul Okon bij KVO kwam voetballen. Je moet nu eens naar de groep kijken

Bram Keirsebilck

De kracht van de roodhemden: die vedetten gedragen zich als gewone jongens. ”Ik heb jarenlang in de provinciale reeksen gewerkt”, vertelt assistent-coach Jordi Lemiengre. ”En voetballers hebben altijd en overal één ding gemeen: ze willen zich amuseren op het veld en op training.”

Maar opnieuw naar de metamorfose. ”Ik herinner me nog dat we drie jaar geleden in eerste klasse kwamen voetballen en ontbijt kregen op de club”, vertelt Michiel Jonckheere. ”We zaten in de kleedkamer te eten, met ons bord op de schoot!” (lacht)

”Er is zo ongelooflijk veel veranderd”, kan Niels De Schutter dan weer niet kiezen. ”Je had me het beter binnen een zestal maanden nog een keertje gevraagd. Dan kon ik over ons nieuwe stadion beginnen.”

Met andere woorden: KVO scheert hoge toppen, maar het werk van Marc Coucke is nog lang niet af. ”En we moeten eerlijk zijn”, besluit Jonckheere. ”Zonder de voorzitter speelde KV Oostende vandaag opnieuw in tweede klasse.”

Zonder de voorzitter speelde KVO vandaag in tweede klasse

Michiel Jonckheere
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties