Ex-speler onder de indruk van Club Brugge: "Eindelijk een typische speelstijl, ze kunnen me wel bekoren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Ex-speler onder de indruk van Club Brugge: "Eindelijk een typische speelstijl, ze kunnen me wel bekoren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat Club Brugge de laatste tijd voor de wind. De ploeg van Michel Preud’homme won zijn laatste zes competitiewedstrijden en prijkt aan de leiding in de Jupiler Pro League. Ook ex-speler Peter Van der Heyden ziet dat het goed is.

“Het is mooi om te zien dat Club nu eindelijk een typische speelstijl beet heeft. Het etaleert een serieuze drang naar voren en neemt niet langer een afwachtende houding aan. Dat was in het verleden wel eens anders”, aldus Van der Heyden in een gesprek met Voetbalkrant.com.

De voormalige linksback van blauw-zwart ziet één belangrijke reden voor de ommekeer. “Volgens mij is de klik er gekomen na die twee wedstrijden tegen AA Gent. Sindsdien zie je dat die jongens veel meer vertrouwen hebben. Ze durven vrijuit spelen en gaan er voor de volle 100% voor. Ja, ze kunnen me best wel bekoren.” (lacht)

"Club kampioen? Er gebeuren ieder jaar rare dingen tijdens de play-offs"

Peter Van der Heyden

“Maar Club heeft natuurlijk nog een lange weg te gaan vooraleer het mag hopen op de titel. Het gaat dan waarschijnlijk wel als leider naar de play-offs trekken, maar… Wat stelt dat voor? Als Anderlecht, of zelfs Standard, een goede reeks neerzet, kan het nog kampioen worden.”

Van der Heyden durft dan ook geen geld in te zetten op zijn voormalige werkgever. “Of Club kampioen gaat worden? Goh… Dat vind ik een moeilijke vraag. Er gebeuren ieder jaar rare dingen tijdens de play-offs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties