Reactie De Boeck haalde invaller na 22 (!) minuten alweer van het veld: “Als ik hem vraag om links te spelen en hij gaat rechts lopen, tja…”

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Westerlo
| 11 reacties
De Boeck haalde invaller na 22 (!) minuten alweer van het veld: “Als ik hem vraag om links te spelen en hij gaat rechts lopen, tja…”
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De meest opvallende wissel van het weekend in de Jupiler Pro League? Die komt ongetwijfeld op naam van Valentin Viola te staan. De Argentijn mocht tijdens Westerlo-Moeskroen invallen na 63 minuten, maar werd in minuut 85 alweer naar de kant gehaald. Dat vraagt om een uitleg, meneer De Boeck.

Die uitleg kregen we na afloop van de degradatieklepper. “Ik bracht Viola in op de linkerflank, maar hij ging op rechts lopen. Ik zei hem wat hij moest doen bij stilstaande fases, maar hij voerde die opdrachten niet uit. Tja...", sakkerde De Boeck.

“Toen hij dan op de koop toe ook nog eens drie spelers wilde dribbelen op de eigen helft (en dat niet lukte, nvdr.), moest ik mijn verantwoordelijkheid als coach nemen. Een speler zo snel weer van het veld halen, is absoluut niet fijn. Maar ik ben coach van Moeskroen, van een groep. Ik moest het dus wel doen .”

"Of ik al met Viola sprak? Neen, want hij was heel kwaad"

Viola reageerde na de wedstrijd niet op het voorval en De Boeck sprak nog niet met hem. “Dat was nog niet mogelijk, want hij was heel kwaad. Maar we zullen dat in de komende dagen wel oplossen. Geen probleem”, besloot de coach van Moeskroen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties