OHL krijgt serieus cadeau van de stad, lening van miljoenen zonder rente

OHL krijgt serieus cadeau van de stad, lening van miljoenen zonder rente
Foto: © photonews

Leuvens burgemeester Louis Tobback dreigde een tiental dagen geleden nog om de bouw van de tribune stop te zetten als zijn ploeg verloor van Moeskroen. Na de winst tegen Oostende was dat grapje al de koelkast in. Meer zelfs, de stad geeft hen een renteloze lening.

Eentje van maar liefst 3,5 miljoen euro. Dat geld is bedoeld om de tribune rechttegenover de hoofdtribune volledig te vernieuwen. Ook de tribunes achter het doel worden uitgebreid en Den Dreef zal zo 12.000 plaatsen krijgen. Dat is nodig om nog een licentie te krijgen in de toekomst.

Als OHL toch nog degradeert, moet het de lening zelfs niet afbetalen. Pas op 30 juni 2031, wanneer de erfpachtovereenkomst afloopt, moet de club het bedrag hebben terugbetaald. "De club zegde reeds toe om de aanbevelingen van de revisor om de bestuursstructuur te optimaliseren op te volgen."

"Niemand in de club mag de illusie koesteren dat die brief dode letter zal blijven, want we gaan de revisor vragen de naleving ervan continu op te volgen. We zijn echter niet van plan om zelf enige verantwoordelijkheid in de club op te nemen", aldus Tobback in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties