In welke topcompetities is het nog spannend en wie is op weg naar de titel? Een stand van zaken!

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 0 reacties
In welke topcompetities is het nog spannend en wie is op weg naar de titel? Een stand van zaken!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ontknoping van zo wat elke competitie nadert. In ons Belgenland belooft het zeer spannend te worden. Maar waar is dat nog het geval en wie is al zo goed als zeker van de landstitel? Een overzicht.

Nederland

Beginnen doen we bij onze noorderburen. In de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal gaat de titelstrijd zoals vanouds tussen Ajax en PSV. De Amsterdammers staan momentaal aan de leiding met 62 punten uit 25 matchen. De concurrenten uit Eindhoven volgen op slechts een punt.

Er zijn nog 9 speeldagen te gaan in Nederland, dus geen van beide teams kan zich een fout veroorloven. Als de twee ploegen foutloos blijven, dan wordt 20 maart cruciaal voor de Nederlandse titelkandidaten. Dan ontvangt PSV landskampioen Ajax.

Duitsland

Van Nederland gaan we naar buurland Duitsland. Niemand die maar kon denken dat het ooit nog spannend ging worden in de Bundesliga. Bayern München leek de gedoodverfde kampioen na de successen van de voorbije jaren. Maar niets is minder waar.

Der Rekordmeister heeft nog maar 5 punten meer dan de rivalen van Borussia Dortmund. 5 punten, dat is toch genoeg, hoor ik u denken. Misschien, misschien ook niet, want zaterdag ontvangen de Borussen Pep Guardiola en co.

Als Dortmund wint, dan nadert het tot op 2 punten. Hopelijk voor de neutrale voetballiefhebber gebeurt dat ook, zo krijgen we voor het eerst in jaren terug een spannende titelstrijd in de Bundesliga.

Italië

Dit jaar leek het jaar van Napoli te worden, maar dat was buiten Juventus gerekend. De mannen uit Turijn zetten sinds eind oktober een onwaarschijnlijke reeks neer. Ze haalden 49 op 51 in de Serie A en staan nu drie punten los op eerste achtervolger Napoli.

In Italië staan er nog 11 speeldagen op het programma. Dus in principe zijn Fiorentina en AS Roma nog niet uitgeteld voor de titel, maar dan zullen ze serieus hun best mogen doen. Ze moeten immers 8 punten inhalen op de mannen van Juventuscoach Allegri.

Frankrijk

Hoe spannend het bij ons is, zo voorspelbaar is het in Frankrijk. Daar staat Paris-Saint Germain ongenaakbaar aan de leiding. Ibrahimovic en co tellen nu al 23 punten meer dan eerste achtervolger Monaco.

Er resteren nog 10 speeldagen in de Franse Ligue 1. Het is dus slechts een kwestie van tijd eer ze in Parijs een nieuwe titel mogen vieren.

Spanje

In La Liga is het al Barcelona dat de klok slaat. De Catalanen mogen sinds kort op beide oren slapen. De grote concurrent uit Madrid verloor immers bij stadsrivaal Atlético met 1-0. Real Madrid is daarmee zo goed als uitgeschakeld in de race om de titel.

De teleurstelling was dan ook groot. Vooral bij superster Cristiano Ronaldo zit het hoog. Atlético lijkt de enige ploeg die Barcelona nog iets in de weg kan leggen.

Al lijkt dat maar schijn, want laat ons eerlijk zijn: 8 punten voorsprong en nog 11 wedstrijden te spelen. Wie kan dit Barcelona nog van de titel houden?

Engeland

We hebben de spannendste competitie als laatste bewaard. De Premier League is aantrekkelijker dan ooit. Vooral door seizoensrevelatie Leicester City, zij zijn het onderwerp in zo wat elke Engelse krant.

Niemand die dacht dat Leicester het zo lang ging volhouden, maar als de concurrenten het laten afweten, dan kan het wel eens lukken. Ze lijken het geluk van een kampioen te bezitten.

Maar met nog 10 speeldagen te gaan en een verschil van 3 punten, kan er nog vanalles gebeuren in Engeland. Zaterdag bijvoorbeeld is er de Noord-Londense derby tussen Tottenham en Arsenal. De nummers 2 & 3 tegenover elkaar dus.

Manchester City lijkt uitgeteld na de vernedering tegen Liverpool (3-0 verlies). Al heeft het wel nog een match minder. Een ding is zeker, het zal nog lang spannend blijven in Engeland. We zijn benieuwd wie er als kampioen uit de bus komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties