Het is al even stil rond deze voormalige Rode Duivel en zijn toekomst ziet er niet rooskleurig uit
Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 0 reacties
Het is al even stil rond deze voormalige Rode Duivel en zijn toekomst ziet er niet rooskleurig uit
Foto: © Photonews

Hij stond 13 keer aan de aftrap bij de Rode Duivels, maar kon nooit scoren. We hebben het hier over Gaby Mudingayi. De Congolese Belg wordt elke transferperiode wel ergens genoemd, maar concreet is het nog nooit geworden.

Gaby Mudingayi werd geboren in Kinshasa, maar verhuisde op zijn negende met zijn ouders naar België. Op zijn veertiende sluit hij zich aan bij de jeugd van Etterbeek. Via een passage bij Union, waar hij zijn eerste minuten in een eerste elftal verzamelde, ging hij naar AA Gent.

Na bij verschillende Italiaanse clubs gespeeld te hebben, zit de Belg nu zonder club. Zijn beste momenten heeft hij bij Bologna beleefd. Ondanks het feit dat de Italiaanse ploeg elk seizoen tegen de degradatie streed, leverden zijn prestaties hem een prestigetransfer op naar Inter.

Mudingayi begon daar sterk, maar scheurde zijn achillepees. Hij was ruim een jaar out en haalde sindsdien zijn oude niveau niet meer. Hij wordt nog enkele keren uitgeleend, maar succesvol werden die uitleenbeurten nooit echt. Uiteindelijk kwam hij, via het Spaanse Elche, terecht bij Cesena, waar zijn contract vorig jaar afliep.

Nu zit Gaby Mudingayi dus zonder club. Misschien een opportuniteit voor één van onze Belgische clubs? Hij heeft al meermaals laten weten dat hij nog niet met pensioen wil gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties