Opmerkelijk: Buffalo is dé kilometervreter van de hele Champions League

Opmerkelijk: Buffalo is dé kilometervreter van de hele Champions League
Foto: © photonews

De Champions League is voorbij voor AA Gent. De Buffalo's hebben zich gesmeten, maar het mocht niet zijn. Hoe hard ze zich juist gesmeten hebben? Dat ziet u in volgend overzicht.

Volgens Het Laatste Nieuws deed AA Gent het ook fantastisch in de statistieken van de Champions League. Een blik op de interessantste statistieken (zonder de gegevens van de matchen van woensdag 9 maart).

Dé kilometervreter

De kilometervreter van de Champions League is op dit moment niemand minder dan Renato Neto van AA Gent. De Braziliaan liep in het totaal 91,8 kilometer op het hoogste niveau. Dat is veel, zeker als je de kilometers van pakweg Cristiano Ronaldo erbij haalt. Hij zit aan 73,3 kilometer.

Meeste aantal overtredingen

Neto lijkt wel te houden van statistieken, want ook hier deed hij stevig zijn best. Hij maakte in totaal 18 overtredingen. Dat zijn er slechts 4 minder dan de man met de meeste foute ingrepen, Fernandinho van Manchester City. De middenvelder is niet de enige Buffalo die wel eens zijn voetje vergeet terug te trekken, ook Dejaegere (16) en Depoitre (15) staan in de top 10.

Dé kilometerkeeper

Het is misschien een vreemde statistiek maar: "Welke keeper legde de grootste afstand af tot nu toe?" Het antwoord is niet Matz Sels van AA Gent, hij strandt op een tweede plaats. De goalie van de Buffalo's overbugde 33,1 kilometer. Enkel Wojciech Szczesny van AS Roma deed beter.

Meeste aantal passes

Sven Kums wordt wel eens de Gentse Pirlo genoemd en dat bewijst hij ook in deze statistiek. Kums gaf in totaal 587 passes, waarvan hij 88% naar de juiste medemaat speelde. Jammer genoeg voor Kums is dit niet voldoende voor de eerste plaats. Die gaat naar Thiago Motta van Paris Saint-Germain.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties