Club Brugge beschikt over niet één of twee, maar tien voordelen op weg naar Beker én titel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Club Brugge beschikt over niet één of twee, maar tien voordelen op weg naar Beker én titel
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het is tijd om te oogsten in West-Vlaanderen. Club Brugge begint zondag aan money time met de finale van de Beker van België tegen Standard. Maar hét doel ligt een tiental kilometer verder: de titel. Waarom moet 2016 hét blauw-zwarte jaar worden?

1. Kaarten lagen nooit eerder zó gunstig

Hebben jullie de voorbije weken al eens een wedstrijd van Club Brugge gezien? De partij bij KRC Genk was misschien de uitzondering op de regel, maar blauw-zwart stoomde, vocht én wandelde bij momenten voorbij de tegenstand. Ook wij zijn van mening: het is nu of nooit voor blauw-zwart.

2. En dat is bij Standard net niét het geval

Zondag kan de eerste prijs van het seizoen al gepakt worden: de tweede Beker van België op rij. En Club Brugge start als topfavoriet. Standard zit met een doelmannenprobleem, dreigt Milos Kosanovic te moeten missen én heeft eigenlijk geen middenveld. Om maar te zeggen: Yannick Ferrera heeft een probleem.

3. Club Brugge zit nu wél fris

Hét probleem van vorig seizoen: de West-Vlamingen zaten kapot na het Europese parcours en kwamen in play-off 1 tekort. Maar dat is nu niet het geval. "We hebben geleerd uit de fouten van vorig seizoen", zei Michel Preud'homme en hij liet de Europa League meer links liggen. Een moeilijke, maar juiste beslissing.

4. Nu al méér punten dan vorig seizoen

Club Brugge beëindigde de reguliere competitie 365 dagen geleden met 61 punten op de teller. Dat was al een mooi aantal, maar de troepen van Michel Preud'homme deden er anno 2016 nog eventjes drie bij. De voorsprong op de achtervolgers is dan wel niet groter, maar het vertrouwen is dat wel.

5. En ook in PO1 is er een extra voordeel

Ook het reglement in play-off 1 - of beter gezegd: de aanpassing ervan - spreekt in het voordeel van blauw-zwart. Bij een gelijke stand aan het einde van de rit zal Club Brugge zegevieren. Waarom? Er wordt dan gekeken naar de halve punten én de eindstand in de reguliere competitie. "We moeten dus vijf punten goedmaken op Club", klinkt het bij RSC Anderlecht.

6. Of nee, het zijn er twee

Ola, nog een voordeel. Club Brugge begint play-off 1 dan wel met twee uitwedstrijden in de eerste drie wedstrijden, maar daar is men in het Jan Breydelstadion niet rouwig om. De laatste meters worden afgewerkt met een trip bij Zulte Waregem en een thuismatch tegen KV Oostende. Dat kon véél slechter.

7. Wat een indrukwekkende reeks!

Eind december trakteerde Anderlecht Club op een 1-4-uppercut. Maar sindsdien is de blauw-zwarte sneltrein pas echt onder stoom gekomen. De cijfers (in de Belgische competitie, nvdr.) zijn dan ook indrukwekkend: 27 op 30. Enkel op het veld van KRC Genk werd een uitschuiver gemaakt. Zoals hierboven al gezegd: een uitzondering op de regel.

8. In tegenstelling tot RSC Anderlecht...

Besnik Hasi heeft problemen met zijn paars-witte wagen. Al kan je Anderlecht nooit afschrijven als money time eraan komt. Maar toch: hét probleem van de hoofdstedelingen lijkt ook hun ondergang te gaan worden. Onregelmatigheid wordt meteen én meedogenloos afgestraft in de nacompetitie.

9. En ook de Buffalo's hebben een probleempje

En dan is er nog die derde titelkandidaat: KAA Gent. De Buffalo's hebben er een ongelooflijk en indrukwekkend laatste anderhalf jaar opzitten. Ook wij nemen onze hoed af voor de prestaties van Hein Vanhaezebrouck en kornuiten. Maar de druk van de laatste weken lijkt voor een dipje gezorgd te hebben.

10. Lior Refaelov

Club Brugge beschikt met Ludovic Butelle, Bjorn Engels, Hans Vanaken, Abdoulay Diaby,... over een pak sleutelspelers. Maar Lior Refaelov zou wel eens hét verschil kunnen maken. De Israëliër miste een groot deel van het seizoen door een blessure en wil nu toveren. "Ik heb het gevoel dat het seizoen nu pas halfweg is", liet hij meermaals optekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties