Schitterend: Twente-verdediger speelt eerste match na kanker en redt met twee goals een punt!

Pieter De Clerck
| 0 reacties
Schitterend: Twente-verdediger speelt eerste match na kanker en redt met twee goals een punt!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mooier kon Stefan Thesker zijn rentree waarschijnlijk niet voorstellen. De speler van FC Twente werd begin februari geopereerd nadat dokters ontdekten dat hij kanker had. Hij speelde net zijn eerste match en sleepte eigenhandig een punt uit de brand tegen AZ Alkmaar.

De Duitse verdediger is een jeugdproduct van FC Twente, maar verliet de club om opnieuw in zijn thuisland aan de slag te gaan. Tot Twente hem deze winter ging terughalen. Na één match in het shirt van de Twentenaren, kreeg hij echter te horen dat hij kanker had.

Ik wil niet over slechte dingen praten

Een acute operatie en enkele weken van intensieve revalidatie later, stond Thesker vanmiddag opnieuw op het veld. Tot twee maal toe bracht hij zijn ploeg terug op gelijke hoogte met AZ. Hij tekende voor de 1-1 in minuut 73, maar AZ kwam al gauw terug op voorsprong.

Toen iedereen bij Twente de hoop op een punt al bijna had opgegeven, maakte Thesker in de toegevoegde tijd terug gelijk: 2-2 werd de eindstand.

Na afloop van de wedstrijd wou Thesker niet praten over de zware periode waar hij door moest. Hij was nog te hard aan het nagenieten van zijn glansrol. "Als ik zo'n fantastisch moment meemaak, wil ik niet over slechte dingen praten", klonk hij moedig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties