'Ajax beschikt over speciale clausule en kan voormalige publiekslieveling gratis terughalen'

Jaap Vreeke
| 0 reacties
'Ajax beschikt over speciale clausule en kan voormalige publiekslieveling gratis terughalen'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Klaas-Jan Huntelaar kan via een clausule in zijn contract terug naar Ajax. De spits heeft een geheime "Ajax-clausule" volgens de Duitse krant Bild. Of de spits ook echt vertrekt is nog maar de vraag.

Momenteel speelt Huntelaar bij het Duitse Schalke 04, daar is de spits uitgegroeid tot een clubicoon. Zijn verbintenis met de club loopt af in 2017, maar volgens een "geheime clausule" kan de aanvaller transfervrij terug naar Ajax. De Amsterdammers willen de aanval versterken met een topspits, Arkadiusz Milik is momenteel flink op dreef, maar verder hebben de Godenzonen geen spitsen op de bank zitten.

Het is geen geheim dat Ajax-trainer Frank de Boer op zoek is naar een nieuwe aanvalsleider. De Amsterdamse oefenmeester zou komende zomer gebruik willen maken van de clausule, of Huntelaar daar zelf zin in heeft is nog niet bekend.

Twee keer topschutter in Eredivisie

The Hunter kwam in de periode 2005-2009 al uit voor de Amsterdammers. Hij groeide snel uit tot publiekslieveling en werd twee keer topscorer in de Nederlandse Eredivisie. Daarna vertrok hij naar Real Madrid, om via AC Milan in 2010 bij Schalke 04 terecht te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties