Belgische fans kunnen niet naar Portugal-België: "Dat geeft me een dubbel gevoel"

Maarten Pottie
| 0 reacties
Belgische fans kunnen niet naar Portugal-België: "Dat geeft me een dubbel gevoel"
Foto: © photonews

De vriendschappelijke interland tussen België en Portugal zal niet doorgaan in het Koning Boudewijnstadion, maar in Leiria, Portugal. De Belgische supporters kunnen er niet bij zijn, maar hun tickets worden wel terugbetaald.

Na de wedstrijd tegen Spanje in november vorig jaar, is dit al de tweede oefeninterland die niet kan doorgaan in Brussel door terreurdreiging. In gesprek met Michael Vandersteen, voorzitter van supportersclub 'de Bemvoort', vraagt Voetbalkrant.com naar wat de fans ervan denken en wat de alternatieven zijn.

Dezelfde situatie als tegen Spanje

“Ik heb meteen een mail naar de leden gestuurd met een melding dat het verzet is. Na Spanje heb ik quasi dezelfde mail kunnen sturen, vooral in verband met de terugbetaling”, begint Vandersteen zijn uitleg. "Verschillende supporters wouden graag de verplaatsing naar Portugal maken, dus moest ik laten weten dat Belgische fans daar niet bij kunnen zijn."

Vandersteen had de indruk dat de leden vorige keer meer begrip hadden voor de afgelasting. "Toen was het nieuw, direct voor de match. Nu weten we meer en zit er toch een week tussen", aldus de voorzitter. "Als supporter wou ik natuurlijk ook dat het doorging, als mens begrijp ik dat de politie momenteel voor andere dingen dan voetbalmatchen ingezet moet worden."

Als supporter wou ik dat het doorging, als mens begrijp ik dat het niet kan

-Michael Vandersteen

Niet naar Portugal

"Dat we niet naar Portugal mogen geeft me een dubbel gevoel. Ik snap wel dat ze vinden dat het te laat is om ticketverkoop te regelen, maar als het kon waren wij, en een pak andere supportersclubs, sowieso aanwezig. Misschien hebben ze ook wat schrik van de Belgen." (lacht)

Maar supportersclub de Bemvoort zorgt natuurlijk voor een alternatief: "ik heb alle leden uitgenodigd in de cafetaria. We serveren bier aan een euro en er is plaats voor 350 man om te staan. Ze zijn allemaal welkom!"

Goed voor het EK

Vandersteen is wel blij dat de match toch doorgaat. "Liever in Portugal dan afgelast", vindt de voorzitter. "Er zijn verschillende basisspelers afwezig dus dit is hét moment om anderen te testen voor het EK. Als supporters willen we het beste voor de Rode Duivels met het oog op die potentiële Europese titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties