Wie zal de positie van De Bruyne innemen? Keuze te over met deze grootste kanshebbers!

Sean Raab
| 34 reacties
Wie zal de positie van De Bruyne innemen? Keuze te over met deze grootste kanshebbers!
Foto: © Photonews

Bondscoach Marc Wilmots heeft keuze genoeg voor de plek van Kevin De Bruyne in te vullen. Wij geven een lijst van de grootste kanshebbers.

Kevin De Bruyne is nog tot na de internationale break uit met een knieblessure. Het is uitkijken naar wie Wilmots in zijn plaats zet voor de oefeninterlands van de Rode Duivels. Zelf is Wilmots niet bezorgd: "Ik heb keuze genoeg, het is een luxeprobleem."

De opties

  • Nacer Chadli: de aanvallende middenvelder maakt een goed seizoen mee in de Premier League bij titelkandidaat Tottenham Hotspur. Positioneel lijkt hij de geschikte vervanger voor De Bruyne. Dries Mertens zei in een persconferentie: "Nacer is zeer goed in die positie, hij is iemand die het spel kan versnellen. Bovendien heeft hij een goed schot in de benen ook." Chadli wordt vaak als supersub gebruikt, misschien krijgt hij nu de kans om zich tot vaste waarde te ontpoppen.
  • Mousa Dembélé: evenals ploegmaat Chadli speelt Dembélé de pannen van het dak op White Hart Lane. Hij startte dit seizoen in maar liefst 25 wedstrijden bij Tottenham en heeft een een gemiddeld paspercentage van 90%. Bij de Londense club speelt hij vooral voor de verdedigers maar in het verleden heeft hij op talloze andere posities gespeeld. "Ik sta open voor veel mogelijkheden", zegt Mousa op de persconferentie van de Rode Duivels. "Ik heb op veel verschillende posities gespeeld, ik neem wat op mij afkomt."
  • Marouane Fellaini: de man die onder Louis Van Gaal bij Manchester United meer en meer achter de spits begint te spelen is voor Wilmots ook een optie. "We hebben vaak genoeg gezien dat Marouane van voren ook goed kan meevoetballen", zegt de bondscoach. In het verleden was Fellaini een gedoodverfde starter bij de nationale ploeg, maar dat is nu niet meer zo vanzelfsprekend. "Alles kan in de ploeg. De concurrentie is groter geworden, vooral voor die posities", legt de bondscoach uit.
  • Radja Nainggolan: een naam die we niet verwachten om de positie van De Bruyne in te nemen is die van de ninja van AS Roma. Toch vindt bondscoach Wilmots dat hij een mogelijkheid is: "Ja zelfs Radja draait goed mee van voor. In de wedstrijd tegen Frankrijk bewees hij zijn aanvallende kwaliteiten." Nainggolan is vaste waarde bij de Romeinen en heeft zich meer en meer in de nationale ploeg gewerkt. "Wie had twee jaar geleden gedacht dat Nainggolan onmisbaar zou zijn voor de Rode Duivels?", stelt Wilmots retorisch zijn vraag.
  • Axel Witsel: sinds de komst van trainer Villas-Boas bij Zenit Sint-Pietersburg heeft Witsel weer een aanvallendere positie gekregen zoals in zijn tijd bij Standard. De aanvallende rol ligt hem goed in Rusland en hij zou die lijn willen doortrekken naar de Rode Duivels. De vraag is of hij van Wilmots de kans krijgt om meer naar voren te spelen. De bondscoach heeft er alleszins vertrouwen in dat hij de kwaliteiten heeft: "We hebben al vaak gezien dat Axel gevaarlijk is in de aanval. Keuze genoeg", aldus de bondscoach.

Wie stel jij op in de plaats van De Bruyne?

16%
69%
0%
16%
3%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties