De Rode Duivels weten hoe ze Ronaldo moeten afstoppen

Maarten Pottie vanuit Brussel
| 8 reacties
De Rode Duivels weten hoe ze Ronaldo moeten afstoppen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cristiano Ronaldo is het speerpunt van de Portugese ploeg. De moeilijkste taak van onze Rode Duivels zal zijn om hem uit de match te houden. We spraken twee internationals die al eerder tegen CR7 moesten spelen.

Thibaut Courtois

Courtois hield van 2011 tot 2014 de netten schoon bij Atlético Madrid. In de Madrileense derby heeft hij verschillende keren tegen Cristiano Ronaldo moeten spelen. Onder meer in de verloren Champions League-finale scoorde CR een penaltygoal tegen de Belgische doelman.

Onze nationale doelman denkt dat hij de Portugese sterspeler wel al kan inschatten. "Ik heb drie jaar lang verschillende keren tegen hem gespeeld. Natuurlijk ken ik zijn manier van spelen al een beetje. Ik weet ook hoe hij trapt. Het is een harde trap waarbij de bal beweegt, dus moet je altijd oplettend zijn."

We mogen niet te veel op hem fixeren, wij moeten van onze eigen sterkte uitgaan

-Thibaut Courtois

Courtois gelooft overigens niet dat Cristiano Ronaldo al over zijn top heen is, hij denkt dat de mindere prestaties van zijn team ervoor zorgen dat hij minder in de spotlights komt. Hij maakte ook de vergelijking tussen CR7 bij Real Madrid of bij Portugal.

"Bij Real Madrid heeft hij meer topspelers rond zich, terwijl bij Portugal veel meer van hem moet komen. Maar we mogen niet te veel op hem fixeren, hij is natuurlijk dé topspeler, maar ik denk dat wij een ploeg hebben die van onze eigen sterkte moet uitgaan."

Jason Denayer

Ook Jason Denayer speelde al eens een wedstrijd tegen Cristiano Ronaldo, tijdens de voorbereiding met Manchester City. Ronaldo scoorde die match niet, maar dat was niet vanzelfsprekend. "Het was geen gemakkelijke match. Het is een sterke speler die alles kan: versnellen met de bal, afstandsschoten,... Hij is altijd gevaarlijk en je aandacht mag niet verslappen", aldus de verdediger die uitgeleend wordt aan Galatasaray.

Courtois weet nog hoe de verdediging van Atlético de Portugees aanpakte. "Kort op hem verdedigen, zodat hij geen tijd en ruimte heeft voor een versnelling of een actie", geeft de doelman zijn verdediging nog een nuttige tip.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties