Courtois over Chelsea en zijn toekomst: "Onze schuld, dan moet je ook niet weglopen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 0 reacties
Courtois over Chelsea en zijn toekomst: "Onze schuld, dan moet je ook niet weglopen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois hoopt bij de Rode Duivels wat sportief succes bij elkaar te sprokkelen. Het is nodig na het rotseizoen dat hij doormaakt bij Chelsea. Ook persoonlijk zag hij het een minder seizoen worden.

Voor Courtois wordt het de eerste keer dat hij geen prijs zal halen. "Na mijn blessure kwam ik terug in een ploeg die niet draaide. We spelen geen goed seizoen, dat beseffen we ook", aldus de nationale doelman. "Ik krijg ook meer goals binnen en dat is nefast voor de perceptie."

Ik heb genoeg zelfkritiek om te weten wat ik goed doe en wat niet

Wat hij daarmee bedoelt, legde hij ook uit. "Als je aan de top staat, komen je reddingen meer in de picture. Nu doe ik nog evenveel goeie reddingen, maar wordt er meer gefocust op de doelpunten die ik binnenkrijg. Of dat me neerhaalt? Ik heb genoeg zelfkritiek om te weten wat ik goed doe en wat niet."

Er wordt al gesproken over een vertrek, maar daar is Courtois niet mee bezig. "Als we geen Europees voetbal halen? Dat is niet doorslaggevend voor mijn toekomst. Het is onze schuld dat Chelsea daar staat, dan moet je ook niet weglopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties