Het Engels voetbal heeft een nieuw godenkind: "Hij kan alles"

Het Engels voetbal heeft een nieuw godenkind: "Hij kan alles"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zagen zaterdagavond een tweet van Franky Van der Elst: "Engeland staat 2-1 achter, maar Dele Alli toont dat hij een grote in wording is." En 'The Fox' heeft meestal wel gelijk als het over zulke zaken gaat. Ook in Engeland wrijven ze zich immers in de handen na zijn debuut.

Roy Hodgson, Engels bondscoach, haalde de tas met superlatieven boven. "Hij kan alles op het middenveld. Hij kan box to box spelen, als nummer 10, als nummer 6... Hij kan het allemaal. Hij is werkelijk de belichaming van een all-round-speler. Hij kan duelleren, hij kan lopen, hij kan vechten, hij ziet wanneer hij een pass moet geven, hij kan scoren..."

De bijna 20-jarige middenvelder van Tottenham wierp bij zijn club al hoge ogen, maar nu is ook de wereld overtuigd van zijn kwaliteiten. Tegenstander Duitsland was immers ook onder de indruk. Hij kan immers zijn voet zetten naast de grootste Duitse talenten.

"Maar het is gevaarlijk om hem nu te veel te prijzen", haalde Hodgson toch enige voorzichtigheid boven. Hij staat aan de start van zijn carrière, één die hopelijk heel lang mag duren. Hij zou niet in het team staan als we niet in hem zouden geloven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties