Zorgen om veiligheid op EK, Franse premier heeft duidelijke boodschap

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Zorgen om veiligheid op EK, Franse premier heeft duidelijke boodschap
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kan de veiligheid op het EK in Frankrijk wel gegarandeerd worden? Het is een vraag die toch wel in vele hoofden speelt. De Franse premier kwam met een duidelijke boodschap.

De veiligheid binnen en in de onmiddellijk omgeving van het stadion is één zaak natuurlijk, maar er zullen heel wat meer supporters naar Frankrijk afreizen dan er tickets hebben. Wat met de veiligheid van die fans?

Premier Valls antwoordde in Stade 2 op die vraag. Hij benadrukte dat de supporters in de fan-zones, waar tot wel 100 000 supporters samenstromen om een wedstrijd te volgen, even veilig zullen zijn als in de stadions.

Om toegang te krijgen tot die zones zal dezelfde procedure (fouille, geen rugzakken, ...) gelden als voor de toegang tot het stadion en in alle steden zullen dezelfde maatregelen gelden. Dat werd overlegd met de burgemeesters.

"Het EK moet en zal doorgaan"

Sommigen vragen zich luidop af of het EK wel kan doorgaan in de huidige omstandigheden. Het antwoord van Valls is duidelijk: "Het EK moet en zal doorgaan. Frankrijk is een groot en modern land, dat in staat is de veiligheid van haar burgers te garanderen, en te strijden tegen de terreurdreiging."

"We zullen leven met deze dreiging. In die uitdrukking zit het woord 'leven". Matchen achter gesloten deuren? Dat is een extreme situatie. We moeten natuurlijk alle mogelijkheden overwegen, maar dat is momenteel niet aan de orde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties