Wie is er zeker van het EK? Plaatsjes zijn bijna allemaal ingenomen bij Duivels

Wie is er zeker van het EK? Plaatsjes zijn bijna allemaal ingenomen bij Duivels
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De selectie voor het EK is nog een dikke twee maand van ons verwijderd, maar diegenen die nog hopen om mee te gaan en die er nu niet bij zijn, hebben maar een heel klein kansje. Want - zonder blessures - zijn er al een heleboel zeker van een ticket voor Frankrijk.

Wilmots mag 23 spelers meenemen naar het EK. Wij gingen even door op wat we konden afleiden uit zijn woorden van de laatste week. Daarbij komen we tot de volgende slotsom: zonder ongelukken zijn de plaatsen voor het EK zo goed als bezet. Wij komen op 21 namen die zonder blessures zeker zijn van hun selectie. Dus zou er nog eentje vrij zijn.

Zijn volgens ons zekerheden: Courtois, Mignolet, Gillet, Kompany, Alderweireld, Vertonghen, Lombaerts, Vermaelen, Denayer, Nainggolan, Witsel, De Bruyne, Dembélé, Fellaini, Mertens, Hazard, Chadli, Carrasco, Batshuayi, Benteke en Lukaku

Drie doelmannen: check

Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Jean-François Gillet zijn zeker van hun selectie. Er was wel wat te doen omtrent de plaats van derde doelman, maar Wilmots maakte daar snel komaf mee.

Verdedigers: zes zeker, twee onzeker

Vincent Kompany is als hij fit is altijd een certitude. Net als Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Nicolas Lombaerts, Thomas Vermaelen en Jason Denayer. Qua flankspelers is er nog plaats. Momenteel zijn Jordan Lukaku en Guillaume Gillet de stand-ins. Thomas Meunier en anderen die nog een plaatsje ambiëren zullen dus best een fantastisch seizoenseinde spelen.

Middenvelders: zes man voor drie plaatsen: check

Ook hier is het al half beslist: Radja Nainggolan, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé en Marouane Fellaini zijn al zeker van hun plaats als ze fit zijn. Alhoewel Fellaini niet al te veel speelt, heeft Wilmots al honderd keer benadrukt hoe uniek zijn profiel wel niet is.

Flankspelers: twee twijfelgevallen

Ook hier is er niet veel plaats meer. Dries Mertens, Nacer Chadli, Yannick Ferreira-Carrasco en Eden Hazard zijn zekerheden. Zij zullen er alle vier bij zijn zonder ongelukken. Kevin Mirallas werd als eerste vervanger opgeroepen, maar is nog niet zeker. Divock Origi ligt momenteel in pole position, maar wel als flankspeler.

Aanvallers: volzet

Romelu Lukaku, Christian Benteke en Michy Batshuayi: punt. De bondscoach zal Benteke - ook zonder veel te spelen - altijd meenemen. De plaatsen centraal in de aanval zijn bezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties