Rode Duivel maakt zich ondanks bankzitterij geen zorgen: "Dat is het verschil met het WK"

Rode Duivel maakt zich ondanks bankzitterij geen zorgen: "Dat is het verschil met het WK"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De situatie van Thomas Vermaelen lijkt op twee jaar niet al te veel te zijn veranderd. Voor het WK 2014 zat hij op de bank van Arsenal, nu zit hij op de bank van Barcelona. Maar toch zijn er wel degelijk heel wat dingen anders dan vroeger.

"Voor het WK 2014 heb ik veel meer gesukkeld met kwetsuren, terwijl ik nu toch wel al een langere tijd fit ben geweest. Sinds mijn kuitproblemen in oktober heb ik geen blessure meer gekend, dat is toch een andere insteek naar het EK toe", aldus Thomas Vermaelen vlak voor hij last kreeg aan de heup.

"Het WK was voor mij een teleurstelling, dus wil ik zeker beter doen op het Europees Kampioenschap. Ik wil me wel eens tonen op een groot toernooi."

Daniël Van Buyten heeft getoond dat het kan -

Thomas Vermaelen

Met Daniël Van Buyten heeft hij een lichtend voorbeeld dat het mogelijk is: weinig spelen bij je team en toch schitteren op een groot toernooi: "Hij is voor mij de motivatie om te weten dat het kan. In de laatste weken voor het EK kan je met wat vriendschappelijke wedstrijden en veel training nog heel wat ritme opdoen."

Toch geeft hij bij Barcelona de strijd nog niet op: "In het begin van het seizoen zat ik veel op de bank en leunde ik dicht bij de basis aan, nu is dat wat minder. Ik blijf alles geven om dat weer positief te laten keren. Ik hoop nog op speelminuten dit seizoen bij Barcelona ook", aldus de centrale verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties